Jirinovski a chemat salvarea dupa o discutie cu Putin

Miercuri, 12 Martie 2008, ora 12:00
1693 citiri
Jirinovski a chemat salvarea dupa o discutie cu Putin

Dupa discutiile purtate marti in Duma de Stat cu presedintele Vladimir Putin, liderul Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Jirinovski, a chemat ambulanta, acuzand dureri de inima, palpitatii si o stare generala proasta, informeaza editia online a ziarului Tvoi Den.

Marti, la Kremlin a avut loc o intalnire a actualului sef al statului rus si a noului presedinte ales al Rusiei, Vladimir Putin, respectiv Dmitri Medvedev, cu liderii Dumei de Stat.

Dupa cum mentioneaza publicatia "Tvoi den", intre Putin si Jirinovski s-a produs o altercatie verbala, cei doi avand pozitii divergente in majoritatea problemelor discutate.

Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat, s-a pronuntat pentru inchiderea ziarelor de "bulevard", care, in opinia sa, fac reclama divortului si in acest fel franeaza cresterea natalitatii in Rusia, opinie cu care Putin nu a fost de acord.

Spiritele s-au inflamat cand Jirinovski le-a cerut lui Putin si Medvedev sa se bazeze mai mult pe elita rusa, pentru ca, in opinia sa, dezvoltarea cu succes a Rusiei nu poate fi asigurata de poporul simplu, pe care l-a taxat de drept "copilul lui Sarikov", homoidul din romanul "Inima de caine" al M. Bulgakov, autosuficient si lipsit de demnitate.

"Nu vreau sa inchid nimic, iar referitor la progeniturile lui Sarikov as vrea sa va reamintesc ca si eu m-am nascut intr-o familie de oameni simpli, muncitori", a raspuns Putin, onorandu-l cu o privire care a instalat brusc tacerea in sala.

Unii dintre participantii la reuniune au afirmat, pentru ziarul mentionat, ca dupa aceasta replica Jirinovski parea intr-atat de speriat incat "iti era mila sa-l privesti".

Pe de alta parte, cotidianul rus "Nezavisimaia Gazeta" relateaza miercuri ca suprinzatoare a fost prezenta la dejunul ce a prefatat reuniunea din Duma de Stat a liderului liberal, Grigori Iavlinski. Nici una din agentiile de presa ruse n-a mentionat marti prezenta acestuia la discutii, potrivit publicatiei citate.

Surse din secretariatul Iabloko au specificat ca discutia cu liderii de la Kremlin s-a referit la "ideile reformatoare ale lui Grigori Alekseevici" (Iavlinski). In plus, sustin acestea, Iavlinski i-a cerut personal lui Putin implicarea in rezolvarea situatiei legate de liderul filialei Iabloko din Sankt-Petersburg, Maxim Reznik, arestat fara motiv in ziua alegerilor prezidentiale din Rusia.

"Nezavisimaia" mentioneaza ca, dupa intalnire, Iavlinski a sunat-o pe mama lui Reznik si i-a spus ca "Putin a promis sa lamureasca situatia".

Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din Vaslui a murit după ce un zid s-a prăbușit peste el. Victima făcea lucrări de renovare a locuinței
Un bărbat din judeţul Vaslui a murit luni după amiază, 22 aprilie, după ce un zid de beton s-a prăbuşit peste el. O ambulanţă l-a preluat şi, pe drumul către spital, el a intrat în...
#discutii aprinse, #ambulanta, #putin, #jirinovski , #stiri Vladimir Putin