Kremlinul va consolida controlul premierului in regiuni

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 10:29
691 citiri
Kremlinul va consolida controlul premierului in regiuni

Guvernul rus ar putea prelua in curand controlul asupra reprezentantilor regionali ai presedintelui, miscare ce i-ar oferi o mai mare putere lui Vladimir Putin ca viitor premier, a informat, joi, cotidianul Vedomosti, relateaza Reuters.

Luna viitoare functia de presedinte va fi preluata de Dmitri Medvedev, iar Putin va deveni premier.

Putin i-a "inventat" pe reprezentanti pentru a cimenta controlul Kremlinului dupa haosul din perioada administratiei Eltin.

Putin i-a folosit pe acesti reprezentanti pentru a-i avea sub control pe guvernatorii regiunilor, in vederea mentinerii autoritatii Kremlinului in intreaga Rusie.

Cotidianul a citat surse sub acoperirea anonimatului din partidul pro-Kremlin Rusia Unita, care au spus ca rolul reprezentantilor va deveni unul economic si ca acestia vor raspunde in fata Guvernului.

Potrivit surselor, este avuta in vedere o reforma in cadrul administratiei de la Kremlin.

In prezent Putin are sapte reprezentanti regionali, ei controland sectoare ample si consiliindu-l pe presedinte in legatura cu persoanele care ar trebui numite in functiile de guvernatori regionali. Reprezentantii sunt numiti de presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#Kremlin, #va consolida, #control, #premier, #regiuni , #stiri Vladimir Putin