Medvedev il critica din nou pe Putin

Vineri, 20 Februarie 2009, ora 13:25
1848 citiri
Medvedev il critica din nou pe Putin
Foto: cbc.ca

Presedintele rus Dmitri Medvedev a apreciat vineri drept "inacceptabil" faptul ca autoritatile ruse actioneaza "foarte lent" la criza economica din ce in ce mai grava.

Criticile lui Dmitri Medvedev au fost adresate implicit sefului Guvernului, fostul presedinte Vladimir Putin. "Lucram foarte lent. Este inacceptabil cand ne confruntam cu o criza economica", a declarat Medvedev, citat de AFP, la Irkutk, in Siberia, in cadrul unei reuniuni cu inalti oficiali rusi, informeaza agentia NewsIn.

In cadrul acestei intalniri, seful statului a apreciat ca Rusia va trebui sa isi modifice structura economiei pentru a putea rezista crizelor viitoare, apreciind ca situatia economiei se poate deteriora si mai mult.

"Ne gasim astazi intr-o situatie foarte complicata, criza continua, apogeul nu a fost atins", a declarat presedintele. "Nu ne putem permite pe viitor sa mentinem o structura invechita a economiei, care nu corespunde nevoilor de astazi", a adaugat el.

Autoritatile ruse au recunoscut marti pentru prima oara ca tara, afectata din plin de criza mondiala, nu va scapa de recesiune anul acesta.

Produsul Intern Brut rus va scadea cu 2,2% in 2009 si productia industriala cu 7,4%, anuntase viceministrul dezvoltarii economice, Andrei Klepaci. Perspectivele Rusiei se deteriorasera deja, odata cu publicarea, luni, a statisticilor privind productia industriala pe ianuarie, cu 16% mai mica decat aceeasi luna a anului trecut.

Criticile lui Medvedev pot fi interpretate ca vizandu-l pe premierul Vladimir Putin. Medvedev a mai criticat si luna trecuta reactia lenta a autoritatilor ruse la criza economica, iar apoi a explicat ca nu face decat sa semnaleze greseli, atunci cand le constata.

"Am relatii foarte bune cu premierul, suntem colegi vechi. Am lucrat sub conducerea lui Putin cand era presedinte, acum lucram impreuna, eu ca presedinte, el ca premier, suntem camarazi", a declarat Medvedev.

"Insa asta nu inseamna ca un presedinte trebuie sa inchida ochii in fata problemelor. Cand ma intalnesc cu guvernul, ii semnalez greselile, este absolut normal", a adaugat el.

Recent, Medvedev a demis mai multi guvernatori regionali care nu au reactionat destul de prompt la criza economica si a cerut administratiei sa faca economii.

Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Vladimir Putin nu intenționează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nici nu a fost la faţa locului
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu are vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de...
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
#Vladimir Putin, #Dmitri Medvedev, #presedintele Rusiei, #premierul Rusiei, #critici , #stiri Vladimir Putin