Putin a criticat un magnat rus si a aruncat cu un creion in el

Joi, 04 Iunie 2009, ora 21:42
5357 citiri
Putin a criticat un magnat rus si a aruncat cu un creion in el

Premierul rus Vladimir Putin l-a criticat public, joi, pe magnatul Oleg Deripaska si a aruncat cu un creion in el, pentru ca a sistat activitatea unei fabrici de ciment si nu a platit muncitorii.

Putin a mers joi intr-un orasel din nordul tarii, Pikalevo, unde muncitorii blocasera cu doua zile inainte o sosea pentru ca nu si-au primit salariile, si i-a criticat vehement pe liderii regionali si pe proprietarii a trei fabrici de ciment, printre care Deripaska, potrivit Reuters.

El s-a intalnit apoi cu localnicii care protestau impotriva Forumului economic de la Sankt Petersburg, care si-a inceput lucrarile la circa 270 de kilometri distanta, potrivit agentiilor de presa.

"Ati transformat mii de oameni in ostaticii ambitiilor voastre, lipsei voastre de profesionalism - si poate pur si simplu lacomiei voastre", a declarat Putin. "De ce au fugit cu totii ca gandacii inainte de sosirea mea? De ce nu a fost nimeni capabil sa ia decizii?", a intrebat el.

Locuitorii din Pikalevo au cerut autoritatilor sa intervina, dupa ce toate cele trei fabrici de ciment dn oras si-au incetat activitatea si nu au mai platit salariile. Sindicatele au anuntat ca circa jumatate dintre cei 23.000 de locuitori de la Pikalevo traiesc in saracie.

In timpul intalnirii de joi, Putin a aruncat nervos cu stiloul intr-un contract si i-a cerut lui Deripaska sa vina sa il semneze. Agentiile locale de stiri au afirmat ca este vorba despre un contract pe trei luni de zile pentru furnizarea de materie prima, de care au nevoie fabricile de ciment pentru a-si relua activitatea.

"Oleg Vladimirovici a semnat? Nu vad semnatura voastra. Veniti sa semnati", a spus premierul, citat de AFP, aruncand cu un creion in directia omului de afaceri. Deripaska s-a grabit sa vina, cu capul plecat, sa semneze documentul, dupa care s-a intors la locul sau.

Putin le-a cerut oamenilor de afaceri si sa plateasca salariile neplatite, de circa 41 de milioane de ruble (1,33 milioane de dolari) pana la sfarsitul zilei de joi si a amenintat cu nationalizarea fabricilor in cazul in care proprietarii nu rezolva problemele, relateaza Reuters.

"Daca patronii nu ajuns la un acord intre ei, atunci (...) complexele isi vor relua activitatea oricum", a spus Putin. "Daca nu puteti fi de acord intre voi, atunci acest lucru va fi facut pentru voi", a adaugat el.

Deripaska, la un moment dat cel mai bogat on din Rusia, a pierdut peste 25 de miliarde de dolari anul trecut si incearca sa restructureze imprumuturile de miliarde de dolari contractate de US Rusal de la creditorii occidentali. UC Rusal, in care Deripaska este actionar majoritar, este cel mai mare producator de aluminiu din lume.

Rusia se confrunta cu cea mai grava recesiune din ultimul deceniu, iar rata somajului se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii noua ani, ceea ce alimenteaza temerile de proteste masive

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vladimir Putin creion, #critica Oleg Deripaska, #aruncat creion , #stiri Vladimir Putin