Putin invita Shell la doua proiecte de gaze in insula Sahalin

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 21:14
1220 citiri
Putin invita Shell la doua proiecte de gaze in insula Sahalin

Primul ministru al Rusiei, Vladimir Putin, a invitat sambata grupul petrolier Royal Dutch Shell sa participe la doua proiecte de gaze naturale din Extremul orient rus, Sahalin-3 si Sahalin-4, la o intalnire cu directorul executiv al Shell, Jeroen van der Veer.

"Suntem pregatiti sa continuam pe mai departe cooperarea cu firma dumneavoastra, gandindu-ma la Sahalin-3 si Sahalin-4", a spus Putin, citat de Reuters.

"Aceste proiecte necesita productie offshore in zone cu ape adanci, in care experienta dumneavoastra va fi foarte valoroasa", a adaugat el.

In februarie, Shell a oferit sprijin pentru lansarea proiectului de gaze naturale lichefiate Sahalin-2, in valoare de 22 miliarde dolari, controlat de Gazprom si situat pe insula Sahalin, din Oceanul Pacific. Gazprom anuntase anterior ca firmele cu care a lucrat la proiectul Sahalin-2 vor fi preferate pentru Sahalin-3.

"Este un moment ideal pentru a planifica aceste proiecte, iar noi suntem pregatiti sa lucram repede aici", i-a spus van der Veer premierului rus.

Directorul Shell a argumentat ca in prezent costurile de constructie sunt mai mici, iar lansarea unui proiect reprezinta un semnal bun.

"Este un semnal bun ca investitiile incep sa curga din nou, un semnal bun pentru Rusia si, bineinteles, un semnal bun pentru Shell", a afirmat el.

Prima uzina ruseasca de gaze naturale lichefiate, Sahalin-2, a devenit un simbol al cursei Kremlinului pentru a recastiga controlul resurselor naturale ale Rusiei, dupa ce Shell a cedat controlul proiectului catre Gazprom, la presiunea guvernului, care a cerut grupului anglo-olandez sa micsoreze bugetul si sa-si reduca participatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Vladimir Putin, #proiecte gaze, #gaze Shell, #insula Sahalin , #stiri Vladimir Putin