Putin, perplex din cauza ca aviatia georgiana survoleaza o "zona de conflict"

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 21:07
1832 citiri
Putin, perplex din cauza ca aviatia georgiana survoleaza o "zona de conflict"

Presedintele rus Vladimir Putin s-a declarat "perplex" de survolarea unei "zone de conflict" de catre un avion fara pilot georgian, intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o cu omologul sau georgian, Mihail Saakasvili, dupa acuzatiile de agresiune lansate de Tbili, transmite AFP.

"In timpul examinarii incidentului cu avionul georgian fara pilot, Vladimir Putin si-a exprimat perplexitatea privind faptul ca partea georgiana organizeaza zboruri cu obiective militare deasupra unei zone de conflict", arata comunicatul dat publicitatii de Kremlin dupa convorbirea lui Putin cu Saakasvili.

Potrivit comunicatului Kremlinului, discutia dintre cei doi sefi de stat a avut loc la initiativa lui Saakasvili.

Potrivit Reuters, Mihail Saakasvili i-a telefonat lui Vladimir Putin pentru a-i cere sa puna capat "atacurilor agresive.

"Astazi am vorbit cu presedintele Federatiei ruse Vladimir Putin. A fost o discutie dificila", a declarat Saakasvili la televiziune.

"Am cerut categoric sefului statului rus (...) ca aceste atacuri agresive asupra Georgiei sa fie oprite imediat", a adaugat el.

Georgia a acuzat luni Rusia ca un avion al sau a patruns in spatiul aerian georgian si a doborat o drona a aviatiei sale.

"La 20 aprilie, un avion rus Mig-29 a doborat un avion fara pilot care efectua o misiune de recunoastere in teritoriul georgian", a spus colonelul David Nairasvili, comandantul fortelor aeriene georgiene, citat de Reuters.

"Este absolut ilegala prezenta unui avion rus acolo", a subliniat el.

Fortele aeriene georgiene au dat publicitatii imagini despre care afirma ca sunt filmate de o camera aflata la bordul dronei distruse, in care un avion militar lanseaza o racheta asupra celui georgian, in timp ce survoleaza Abhazia.

Oficialul georgian a mai spus ca radarele arata ca avionul a decolat de o baza din Abhazia, iar dupa atac a patruns in spatiul aerian al Rusiei.

Rusia a negat aceste acuzatii. "Prostii. Ce sa faca un avion de lupta rus pe teritoriul georgian?", a replicat un purtator de cuvant al fortelor aeriene ruse.

Duminica, fortele armate abhaze afirmasera ca au doborat duminica un avion de spionaj georgian fara pilot.

Ministrul georgian al reintegrarii, Temur Iakobasvili, a confirmat in aceeasi zi ca un avion fara pilot a explodat in Abhazia, deasupra regiunii Gali, dar a afirmat ca acesta nu apartinea Georgiei. "Fortele aeriene georgiene nu au asemenea avioane, asa cum nici armata abhaza nu are", a declarat el pentru AFP.

"Avioanele noastre nu au efectuat niciun zbor deasupra teritoriilor controlate de partea abhaza", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului georgian al Apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
#putin, #Georgia, #avion, #perplex, #saakasvili , #stiri Vladimir Putin