Putin s-a aliat cu blonda lui Iuscenko

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 10:34
2214 citiri
Putin s-a aliat cu blonda lui Iuscenko

Premierul rus, Vladimir Putin, a anuntat ca o sustine pe Iulia Timosenko, premierul ucrainean, fosta aliata a liderului de la Kiev, sa ajunga presedintele Ucrainei.

Dupa vizita facuta de Timosenko joi in Rusia se pare ca ea si Kremlinul au abandonat anii de suspiciune reciproca si s-au aliat impotriva lui Viktor Iuscenko, principalul motor din spatele ambitiei Kievului de a adera la NATO, informeaza Reuters.

Aceasta apropiere are drept scop instalarea lui Timosenko ca presedinte si devierea traiectului proocidental al Kievului. In prezent Iuscenko este si rivalul lui Timosenko intr-o foarte dura lupta pentru putere.

Noua apropiere a fost expusa public joi, la Moscova, unde Timosenko a avut o intrevedere cordiala cu omologul sau rus, Vladimir Putin, urmata de o intalnire neprogramata cu presedintele Dmitri Medvedev.

"Interesele tactice ale Moscovei si ale lui Timosenko au coincis. Partile au un adversar comun, si acela este Iuscenko", a apreciat Fiodor Lukianov, directorul publicatiei "Rusia in politica internationala".

Calculele ambelor tabere se concentreaza pe urmatoarele alegeri prezidentiale, care ar urma sa se desfasoare cel tarziu in ianuarie 2010. Principalii actori ar fi Iuscenko, Timosenko si fostul premier Viktor Ianukovici. Kremlinul l-a sprijinit pe Ianukovici in alegerile prezidentiale din 2004, dar acesta a pierdut. In plus, sondajele de opinie arata ca el nu are suficienta sustinere in afara regiunilor rusofone ale Ucrainei pentru a castiga presedintia in prezent.

Din cauza ca Moscova nu poate ajunge la o intelegere cu Iuscenko, ei sustin un candidat favorabil intereselor lor, apreciaza analistii politici. Dupa ce a discutat cu premierul ucrainean despre un nou acord privind livrarea de gaze naturale, Vladimir Putin a declarat ca relatarile potrivit carora Timosenko ar putea fi judecata pentru tradare sunt "comice".

Putin a mai glumit, spunand ca presedintele Iuscenko a fost un "trisor", pentru ca a tras sforile si a consemnat la sol avionul cu care Timosenko trebuia sa ajunga la Moscova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Vladimir Putin, #Iulia Timosenko, #sustine, #presedinte, #alia, #Ucraina , #stiri Vladimir Putin