Ziare.com

Putin se plange ca secretele pe care le obtinea ca spion KGB erau ignorate

de Livia Stroie
Joi, 20 Mai 2010, ora 21:19

   

Putin se plange ca secretele pe care le obtinea ca spion KGB erau ignorate
Vladimir Putin, premierul Rusiei, a vorbit pentru prima oara despre perioada petrecuta in KGB, spunand ca secretele tehnologice pe care le obtinea de la occidentali erau ignorate de regim.

"Cand lucram in alt departament, imi amintesc foarte bine ca la sfarsitul anilor '80 munca mea si a colegilor straini, obtinuta prin mijloace speciale, nu era integrata in economia Uniunii Sovietice", a declarat Vladimir Putin, la o intalnire a Academiei Ruse de Stiinte, potrivit Vancouver Sun.

Premierul a recunoscut ca o parte din sarcinile sale erau de a obtine tehnologie si secrete industriale din Occident. Acesta se plange insa ca oamenii de stiinta de atunci nu foloseau secretele obtinute in avantajul tarii, nu le implementau.

Putin, care a lucrat ca spion pentru KGB in Dresda, intre 1985 si 1990, spune ca nu a inteles atitudinea oamenilor de stiinta rusi.

"Lucram intens in aceasta zona, si obtineam ceea ce era nevoie, insa fara folos", povesteste premierul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1395 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pentru dl Putin, tradatorii din alte state care vand secrete Rusiei

se numesc "colegi straini". Inseamna ca si la noi sunt unii domni carora li se spune "colegul roman Iliescu", "colegul roman Seres", "colegul roman Floricel", etc. Se stiu ei mai bine...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor