Medvedev acuza SUA ca sunt la originea crizei economice mondiale

Sambata, 07 Iunie 2008, ora 09:30
2208 citiri
Medvedev acuza SUA ca sunt la originea crizei economice mondiale

Presedintele rus Dmitri Medvedev, instalat in luna mai in aceasta functie in care ii succede lui Vladimir Putin, a acuzat sambata Statele Unite ca sunt la originea crizei financiare mondiale, informeaza AFP.

"Exact faptul ca rolul Statelor Unite in sistemul economic mondial nu corespunde capacitatilor lor reale a fost unul dintre principalale motive ale crizei actuale", a declarat Medevedev la un forum economic ce se desfasoara la Sankt Petersburg, oras care a gazduit vineri si summitul fostelor republici sovietice care alcatuiesc Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Noul lider de la Kremlin a mai afirmat ca investitiile pe plan mondial inregistreaza un recul din cauza dezamagirii provocate de evolutia dolarului american, potrivit Reuters.

In acelasi discurs, potrivit Reuters, Medvedev a negat ca tentativele Rusiei de a-si spori rolul in economia mondiala prin investitii majore in strainatate ar avea la baza ambitii imperialiste sau speculative. Rusia vrea sa joace un rol pe plan international pentru ca are resursele si capacitatea necesara, a declarat Medvedev.

El a spus ca institutiile internationale sunt incapabile sa faca fata provocarilor reprezentate de instabilitatea pietelor mondiale, inclusiv in ceea ce priveste cresterea preturilor la alimente si produse de baza. In opinia lui Medvedev, Natiunile Unite ar trebuie sa serveasca drept baza pentru negocieri internationale referitoare la alimente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#medvedev, #Forum Economic, #SUA, #criza economica , #SUA