Fost ministru de Finante: Rusia sparge aliantele occidentale, pentru a se ocupa apoi de fiecare separat

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 20:02
9174 citiri
Fost ministru de Finante: Rusia sparge aliantele occidentale, pentru a se ocupa apoi de fiecare separat
Foto: Ziare.com

Fostul ministru de Finante al Ucrainei Natalie Jaresko sustine ca presedintele rus Vladimir Putin este decis sa destabilizeze democratiile occidentale, intr-un efort de a modela evenimentele globale in propriul sau interes.

"Kremlinul vrea sa distruga ceea ce vom numi 'ordinea internationala liberala de dupa Al Doilea Razboi Mondial', care se bazeaza pe democratie, drepturile omului, integritate teritoriala, suveranitate a natiunilor", spune Natalie Jaresko, citata de CNN.

"Rusia este o putere globala, dintr-un punct de vedere al armelor nucleare, insa economia ei este mai mica decat a Italiei. Daca vrei sa fii puternic in aceasta lume, trebuie sa schimbi ceea ce este puterea si cum este vazuta", a adaugat fostul ministru uncrainean de Finante din perioada decembrie 2014 - aprilie 2016, nascut intr-o suburbie a metropolei americane Chicago.

Aceasta considera ca in centrul eforturilor lui Putin de a reface ordinea mondiala se afla dezechilibrarea aliantelor care ajuta la mentinerea stabilitatii internationale.

Totodata, Jaresko este de parere ca retragerea de catre presedintele american Donald Trump a Statelor Unite din Parteneriatul Trans-Pacific, un acord comercial cu mai multe tari, ar sugera o repozitionare a politicii externe americane departe de o abordare globala, de cooperare, si mai aproape de una izolationista.

O astfel de miscare, se teme fostul ministru ucrainean, ar putea degrada si mai mult aliantele, iar adversarii acestora ar putea profita.

"Daca poti crea un sistem perturbator unde aliantele incep sa se prabuseasca, unde oamenii nu mai cred in aliante, atunci fiecare va fi pentru el. Si daca fiecare tara este pentru ea insasi, atunci este mult mai usor pentru Kremlin, cu abilitatile si finantele sale, sa ne separe pe toti", mai sustine Jaresko.

De asemenea, aceasta spune ca degradarea aliantelor si trecerea catre izolationism o ingrijoreaza in mod special in ce priveste viitoarele alegeri din Franta si Germania, unde miscarile nationaliste ameninta sa ajunga la conducere pe scena politica a acestor tari, ceea ce ar fi un avantaj pentru Rusia.

"Cred ca Angela Merkel tine laolalta Europa acum, impotriva tuturor sanselor, ceea ce o face o tinta si mai mare pentru Putin", mai spune fostul ministru de Finante.

Putin acuza ca se incearca subminarea lui Trump: Vor sa organizeze un Maidan la Washington

Trump si Putin au vorbit la telefon 50 de minute pentru a stabili ca... mai pastreaza legatura!

In ultima conferinta de la Casa Alba, Obama l-a avertizat pe Trump cu privire la Putin: Natiunile mari nu le pot invada pe cele mici

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#fost ministru Finante Ucraina Putin, #Vladimir Putin Ucraina, #Putin destabilizare democratii occidentale, #Putin democratii occidentale , #Ucraina
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Ei, asta da sursă credibilă în privinţa Rusiei: "Fostul ministru de