Ziare.com

Chisinaul vrea intrevederea Voronin-Smirnov la Tiraspol

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 20:29

   

Chisinaul vrea intrevederea Voronin-Smirnov la Tiraspol
Ministrul moldovean al reintegrarii Vasile Sova l-a informat joi pe seful misiunii OSCE in Moldova Philipe Remler despre initiativa presedintelui Vladimir Voronin privind desfasurarea unei intrevederi de lucru cu liderul transnistran Igor Smirnov la Tiraspol, intr-un viitor apropiat.

Totodata, Sova a comunicat ca aceasta propunere a fost expediata in scris si administratiei de la Tiraspol.

Potrivit comunicatului Ministerului Reintegarii, in cadrul intrevederii, interlocutorii s-au referit la necesitatea continuarii dialogului intre parti in vederea reluarii cat mai urgente a negocierilor politice in format 5+2.

Sova a reiterat disponibilitatea autoritatilor moldovene de a continua neconditionat contactele directe cu reprezentantii Tiraspolului, atat in cadrul formatului ne negocieri, cat si in cadrul grupurilor de lucru pentru intarirea increderii reciproce si identificarii si adoptarii unei solutii viabile pentru conflictul transnistrean.

Presa rusa afirmase ca intrevederea Voronin-Smirnov va avea loc joi, 25 septembrie, dar Chisinaul a anuntat miercuri ca intalnirea este anulata.

Presa rusa a scris ca autoritatile moldovene au propus ca discutiile sa aiba loc la Chisinau, intrucat, considera unii experti, presedintele Voronin s-a simtit umilit cand, la insistentele Moscovei, a trebuit sa mearga in 11 aprilie la Bender, pentru prima sa intalnire cu Smirnov din ultimii sapte ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sau si mai bine la Moscova

Pot sa si ramina acolo ca nu ii plinge nimeni.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor