Ziare.com

Fiul lui Voronin, cercetat de autoritati pentru sumele uriase cheltuite

Joi, 18 Februarie 2010, ora 13:25

   

Fiul lui Voronin, cercetat de autoritati pentru sumele uriase cheltuite
Fiul fostului presedinte Vladimir Voronin se afla in atentia autoritatilor din Republica Moldova pentru cheltuielile enorme facute in strainatate comparativ cu veniturile sale, declarate oficial.

Oleg Voronin nu s-a prezentat miercuri la audierile solicitate de procurorii de la Centrul Anticotuptie si l-a sunat pe ofiterul de urmarire penala, spunand se afla in Austria si promitand ca va vizita centrul anticoruptie imediat dupa reintoarcerea in tara, informeaza ProTV Moldova.

Omul de afaceri este asteptat sa dea explicatii pentru faptul ca a cheltuit peste hotare mai multi bani decat a indicat in declaratia pe venit.

Presa a relatat anterior ca Oleg Voronin a cheltuit peste hotare aproape 70 de milioane de lei, in timp ce veniturile declarate nu au depasit 4 milioane de lei. Omul de afaceri nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Vladimir Voronin a dezmintit in permanenta zvonurile despre afacerile fiului sau, avocatii familiei sustinand ca deocamdata Oleg Voronin nu este cercetat penal pentru vreo infractiune.

Ziarul "Timpul" a intrat recent in posesia unor inscrisuri care atestau plati facute de pe cardurile bancare ale lui Oleg Voronin, in perioada ianuarie 2008 - mai 2009, si in care figurau sume de milioane de lei, mai informeaza ProTV Moldova .

Ziarul da si cateva exemple de cheltuieli. Intr-o singura zi, Oleg Voronin ar fi lasat peste 1 milion de lei intr-un magazin de bijuterii din Cipru, cateva zile mai tarziu el ar fi platit peste 330 de mii de lei la un cabinet dentar din Baden-Baden, dupa care inca 1 milon si jumatate de lei pentru marfuri procurate la magazinul unei renumite case de moda din Europa.

Ziarul mai scria ca rulajul total pe conturile lui Oleg Voronin in perioada mentionata, s-ar ridica la aproape 189 milioane lei. Acum ofiterii Centrului anticoruptie urmeaza sa vada daca acesti bani au fost raportati in declaratia pe venit a cetateanului Oleg Voronin.

Citeste mai multe despre Oleg Voronin avere Oleg Voronin cercetat
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 684 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor