Ziare.com

In plina criza energetica, Voronin e in concediu

Vineri, 09 Ianuarie 2009, ora 07:30

   

In plina criza energetica, Voronin e in concediu
Presedintele Vladimir Voronin este absent din tara, aflandu-se la odihna peste hotare, in conditiile in care Republica Moldova este in plina criza energetica si mai are rezerve de gaz pentru doar 24 de ore, a acuzat joi liderul unui partid de opozitie de la Chisinau.

Presedintele Aliantei Moldova Noastra (AMN), Serafim Urechean, sustine intr-o declaratie ca la fel ca si in alte situatii de criza cu care s-a confruntat Republica Moldova, presedintele Voronin se afla la odihna peste hotare, iar comportamentul arogant al sefului statului cu vecinii - Romania si Ucraina - lipseste Chisinaul de posibilitatea de a apela la ajutorul acestora.

La mai bine de o saptamana de la izbucnirea crizei gazelor intre Moscova si Kiev, dupa incheierea sarbatorilor de Craciun pe stil vechi, opozitia de la Chisinau a luat joi atitudine si si-a exprimat ingrijorarea fata de consecintele crizei energetice pentru Republica Moldova.

Opozitia cere declararea starii de urgenta, reflectarea obiectiva de catre compania publica Teleradio-Moldova a situatiei de criza si a masurilor recomandate populatiei, precum si convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului, aflat in vacanta.

Liderul AMN constata ca Guvernul a abandonat autoritatile locale in plina criza a gazelor si semnaleaza lipsa unor masuri de coordonare in toate localitatile Republicii Moldova.

"Guvernul reactioneaza intarziat la aceasta provocare majora si se limiteaza la nivelul central, la masuri superficiale, ce vizeaza doar cateva intreprinderi si ignora situatia din orasele, centrele raionale si satele dependente de alimentarea cu gaze. Autoritatile locale sunt lasate fata in fata cu probleme a caror gravitate le depasesc", se spune in declaratia AMN.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 655 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor