Ziare.com

Partidul lui Voronin, pregatit pentru anticipate

Duminica, 26 Aprilie 2009, ora 22:10

   

Partidul lui Voronin, pregatit pentru anticipate
Presedintele Partidului Comunistilor, Vladimir Voronin, este ferm convins ca daca se va purcede la alegeri anticipate, PCRM este pregatit de scrutin.

"Noi in permanenta suntem pregatiti pentru toate masurile politice care se petrec in tara", a declarat Vladimir Voronin, citat de Jurnal de Chisinau.

Vladimir Voronin a mai declarat ca PCRM are o mare experienta in desfasurarea alegerilor.

"Pentru noi, campaniile electorale nu se termina. Noi am terminat alegerile pe data de 5 si imediat am inceput pregatirile pentru alegerile si in organele publice locale si cele parlamentare", a adaugat Voronin.

Despre intentia de a provoca alegeri anticipate au optat liderii celor trei partide de opozitie, PL, PLDM, AMN. Vladimir Filat, Mihai Ghimpu si Serafim Urecheanu au promis ca vor boicota alegerea presedintelui, ceea ce, in consecinta, va duce la organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1428 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CE FATZA ARE...

ASTIA TOTI SUNT CIZELATI SI ''''SCULPTATI'''' DUPA CURENTUL COMUNIST. II POT SPUNE DUPA MECLA BREJNEV2...

 

BORIS ELTIN

MA LEPADATURA DE VLADIMIR VORONIN ITI AJUNGE CIT DE REPEDE TE PUN PRESEDINTE LINGA MINE LA 2 METRI SUB PAMINT EI BOLSEVICULE TE AST EPTAM AI VINO ACUM AICI E ARASO IDI SUDA PAJALISTEA ETO ARASO

Ce tot publicati toate aberatiile militianului asta sovietic?

Ce are el de aface cu noi, romanii?
Ce are el de aface cu Europa?

voronin si partidul comunist

Moldova a-ti pierdut-o,pentru care tara santeti pregatiti?In istorie exista si spitale de nebuni

 

la vremuri noi ...tot noi

manipularea de dupa alegeri cu "atacul banditesc"asupra cladiri parlamentului,le va asigura pentru inca doua mandate de acum inainte un electorat captiv ca si''n romania anilor ''90

 

voronin voron

EU VLADIMIR VORON SUNT KAKEBEU DICTATOR SI COMUNIST RUS SI VREAU SA MA DUC LA PRETENUL MEU HIRSCEOV EL MA ASTEAPTA O SA PLEC FORTE REPEDE LA 2 METRI SUB ZIMEA ETO HARASO HARASO HARASO VLADIMIR VORONIN SCAJII SPASIVA TOVARESE HRISCEOV

Nenorociti oameni mai sunt pe pamantul asta !

Voronin si Smirnov , doua relicve comuniste , doi generali banditi .
Rusia , care a permis asta trebuie sa raspunda .
Nu asa se face democratia .
Imi pare rau de cei de la sate , care am inteles ca totusi tin cu comunistii .

 

ggg

mda dal ***

 

Voronin,

La toamna ti-l dam pe Basescu sa ai coleg de crama.

 

CIORONIN

Cioronin si partidul lui cu toate relicvele lui sunt pregatiti de orice,mai ales ca in Republica Separatista Moldova orice se poate intimpla.Sunt curios de pozitia Romaniei si mai ales a diplomatiei romanesti ce pozitie va lua la intilnirea ministrilor de externe din UE.FITI BARBATI SI PATRIOTI!!!!! NU VA LASATI!!!!!!!!!!

 

Istoria Moldovei dupa Voronin

Istoria dupa Voronin

Declaratia lui Voronin...Basarabia a fost ocupata de Romani in 1918 si eliberata de trupele sovietice de sub ocupatia fascistilor Romani. Doar o clica de unionisti....

Dar sa vedem pe scurt adevarata istorie.
Dimitrie Cantemir a semnat un tratat de alianta cu tarul Petru cel Mare al Rusiei la Lutk in 1711. In acest tratat ,Cantemir ,care stia obiceiul ruslilor ,a atasat o harta precisa care cuprindea toata Moldova ,inclusiv Basarabia si pe care tarul se obliga sa o respecte. Dar dupa infringerea de la Stanilesti in 1711 ,Dimitrie Cantemir a fugit in Rusia dar tratatul a ramas valabil.
Cit valoreaza tratatele cu Rusia s-a vazut in 1812 .Atunci profitind de faptul ca turcii,dupa coran, nu aveau voie sa cunoasca limba ghiaurilor ,Cutuzov a mituit traducatorul cu un ghiul si o mosie pentru ai insele pe Turci.Basarabia a fost descrisa ca fiind o mica fasie dintre doua riuri,de care sultanul nici nu auzise. In felul acesta prin mijloace murdare , Moldova a fost rupta in doua.
A urmat primul exod al Basarabenilor .Pe vremea aceea in Rusia dainuia robia taranilor. Boerul rus era stapin absolut al taranului. El il putea vinde ca pe necuvintatoare sau da ca zestre urmasilor sai. Taranii nostri cunosteau imprejurarile acestea foarte bine ,auzindu-le cu groaza din gura miilor defugari care venea sa se aciuiasca in Moldova. De frica sa nu ajunga in starea de robie a mujicilor rusi,fugeau cu miile peste Prut. In felul acesta se risipeau satele si ramineau ogoarele necultivate. Cu mult inaintea Zidului Berlinului ,un cordon puternic de cazaci se formase de-a lungul Prutului , pentru a impiedeca fuga populatiei moldovenesti ,minata de teama masurilor luate de noua stapinire. Au urmat alte masuri in vederea rusificarii. S-au facut colonizari masive in Basarabia cu neamuri de pretutindeni. De asemenea moldovenii au fost colonizati in Caucaz. In 1829 ,,Regulamentul,, lui Voronzov (cum mai seamana cu Voronov) oprea folosirea limbii romane in actele publice. Arhiepiscopul Pavel Lebedev (din nou nume cunoscut) a interzis slujbele in limba romana in biserici. Tot el a confiscat toate cartile bisericesti scrise in limba romana si le-a ars. Timp de 7 ani palatul metropolitan a fost incalzit cu carti sfinte,aceasta cu mult inaintea arderii cartilor de catre fascisti.
In anul 1890 Batiuscov din ordinul tarului a facut un raport semnificativ:
,,Noi spunem hotarit ca nu numai in fundul Basarabiei ,unde populatia a ramas intreaga romaneasca,dar chiar in Chisinau am intilnit moldoveni care nu stiu un cuvint ruseste.Daca nu voim ca populatia ruseasca sa nu se romanizeze ,daca voim ca Basarabia sa nu ajunga obiectul dorintelor si aspiratiunilor romanofile ,atunci trebuie ca prin mijlocul scolilor sa ne grabim a face ca macar jumatate din taranii moldoveni sa devina rusi"
Pe 2 decembrie 1917 se declara de catre Sfatul Tarii ,,REPUBLICA DEMOCRATA MOLDOVENEASCA".Lenin a recuno

 

Istoria moldovei dupa Voronin -Partea a doua

Pe 2 decembrie 1917 se declara de catre Sfatul Tarii ,,REPUBLICA DEMOCRATA MOLDOVENEASCA".Lenin a recunoscut atunci dreptul moldovenilor la autodeterminare,cind la putere era Kerenski.Dupa ce au luat puterea bolsevicii ,si-au schimbat tactica. Din dreptul de autodetetrminarea al popoarelor s-a ales praful.Moldovenii au devenit ,,nationalisti burghezi" si trebuiau ,,eliberati" de catre armata rosie.
Pe 27 Martie 1918 Sfatul Tarii hotaraste:
Republica Demacratatica Moldoveneasca ,in hotarele sale dintre Prut,Nistru,Dunare si Marea Neagra si vechile granite cu Austria ,rupta de Rusia acum 100 si mai bine de ani trupul vechii Moldove,in puterea dreptului istoric si a dreptului de neam,pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotarasca soarta lor,de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu mama sa Romania.
Basarabia cunoaste libertatea si cultura infloreste. Moldovenii invata scoala in propria limba. Prin legea agrara din 1919 ,taranii sint improprietariti. Un milion si o suta de mii de hectare de pamint cultivabil a trecut in proprietatea taranilor. Desi au fost perioade grele(criza economica din 1929) situatia nu se poate compara cu cea din Ucraina unde milioane de oameni au murit de foame si au aparut cazuri de canibalism. Alte milioane de ucraineni au fost deportati in gulagurile din Siberia de unde nu s-a intors aproape nimeni.
Ca urmare a codiciliului secret din odiosul tratat Ribbentrop-Molotov incheiat cu Germania fascista ,Rusii au ocupat militar Basarabia in 1940.
Dupa ocupatie incepe teroarea. Mii de arestari,executii fara nici o judecata si deportari in Siberia.
Pentru o mica perioada tara este eliberata. Dar dupa victoriile obtinute pe fronturi ,armata sovietica reocuoa Basarabia.
A urmat cel mai mare exod al Basarabenilor care fugeau de frica lagarelor din Siberia. Se vorbeste mult de zidul Berlinului ,dar nimeni nu pomeneste de zidul Prutului,instalat de sovietici dupa 1944,care avea menirea de a rupe Basarabia de Romania.
Aceasta este foarte pe scurt si incomplet istoria Basarbiei si nu cea confectionata de bolsevici si sustinuta de Voronin.

 

BRAVO TOLEA!

MULTUMIM


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor