Ziare.com

Revolta de la Chisinau, rezultatul esecului diplomatiei ruse

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 09:56

   

Revolta de la Chisinau, rezultatul esecului diplomatiei ruse
Kremlinul ar trebui sa fie ingrijorat de faptul ca atat presedintele Vladimir Voronin cat si liderii opozitiei din Republica Moldova si-au indreptat privirea catre Occident si nu care Rusia pentru a media conflictul izbucnit recent la Chisinau.

Si asta pentru ca protestele anti-guvernamentale din capitala Republicii Moldova seamana izbitor cu revoltele sprijinite de Occident care au inlaturat guvernele din Georgia, Ucraina, Kirgizstan si Serbia in ultimii ani, comenteaza miercuri analistii rusi de la The Moscow Times.

Acestia acuza lipsa de viziune a diplomatiei ruse in privinta rezolvarii situatiei delicate din Republica Moldova, atentionand ca din cauza inexistentei unei strategii coerente Rusia risca sa piarda de sub influenta sa inca o fosta republica sovietica.

"Greselile politice facute de Kremlin sunt evidente si au inceput inca din timpul Revolutiei portocalii din Ucraina", afirma Nicolai Petrov, analist politic la Carnegie Moscow Center, referindu-se la saptamanile de proteste din Ucraina, care s-au incheiat cu venirea la putere prooccidentalului Viktor Iuscenko.

Petrov critica puterea de la Moscova pentru faptul ca nu reuseste sa devina un partener real de dialog, recurgand fie la santaj energetic fie la amenintari militare, ca in cazul Georgiei.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1413 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

n Republica Moldova s-a insturat teroarea. Alegerile au fost furate si asta incep sa o spuna si oficialii europeni. Numerosi tineri sunt arestati, batuti, interogati in spitale. Partidul Comunist si-a dovedit latura totalitara. Toti s-au saturat, iar Voronin va cadea si sper ca Moldova sa se indrepte spre Romania si UE. Vineri se preconizeaza o mare manifestatie in Chisinau si speram sa fie in strada sute de mii de oameni in toate orasele din Basarabia.
Joi la ora 20 va fi un miting de solidaritate in Piata Universitatii din Bucuresti. Vineri, la ora 20, va fi din nou miting in Piata Universitatii si dorim sa fim cat mai multi pentru a sustine manifestatia de la Chisinau. Va rog sa va mobilizati cat mai multi. Sambata la ora 12 va fi un mars cu punct de plecare tot Piata Universitatii. Fiti alaturi de noi.
Traiasca Romania!

 

Felicitari "CC"

Sper sa fie mai multi romani ca tine .Am sa vin .

si mai putini ca tine

bolnav boslevic

si mai putini ca tine

bolnav boslevic

"Diplomatia" rusa reprezinta diplomatia pumnului in gura

Rusia nu are ce sa ofere cetatenilor altor tari, nici macar propriilor cetateni. Bunastarea, prosperitatea, libertatea sunt produse occidentale in timp ce saracia, frica, dictatura, crima politica sunt produse rusesti.
Pacat ca partidele din R. Moldova si tinerii de acolo nu s-au gandit inainte de alegeri sa protesteze impotriva igradirii accesului la mijloacele de comunicare, impotriva incalcarii dreptului omului. Exista 16 - 18 partide de opozitie in R. Moldova. De ce nu s-au unit intr-o alianta? De ce nu au luptat impreuna impotriva fiarei comuniste? Ar fi putut boicota alegerile si ar fi atras in felul acesta atentia intregii lumi in legatura cu dictatura instaurata de generalul KGB, Vladimir Voronin.
In orice caz, lupta nu se castiga printr-o singura batalie. E nevoie de mai multe batalii in viitor, nu atat in strada ci cat politic. Opozitia are nevoie de prieteni, de capital si de diplomatie. Asa vor rapune fiara comunista si se vor uni cu Roamania. Traiasca Romania Mare!

 

Pt;Cetàteanul....( turmentat )

Tov COL Pa;;;;;la;;;;;de la Bruxselles in timpul "Revolutiei DEc 1989 "! in Rominia fugea pe la Ambasadele Comuniste pentru a depune "Cere de Azil-Politic ,sfàtuitoriii comu:nistii si securisti l-au ascuns un timp dupà care" isi continuie ..... .cariera ;Comunist iràit si prieten bun cu MOSCOVA SI COMUNISTII DIN LUME . Are post bun la Bruxselles ,Pop ,cintà la comanda stàpinilor comunistii,merge(a) foarte des pe la Ambasadele Comuniste din Belgia ,binenteles find stabilit din 1978 la datorie contra emigantilor care evadau din iadul comuènist ,tovaràsul Pandelie denuta enorasii securitàtii si erau repartiati in Tàrile" de origine cu imnul"vesnica-pomenire " adicà cu picioarele inainte .Fratii-RO0MINII luptati-và pentru libertatea-voastrà,a generatilor-voastre ,nu mergetii la secàturii de securistii sà và spoveditii,mergetii la Minàstirii fàrà a và deeclina toatà indentitatea si spovediti-và ,dacà considerati d-voastrà ,Securitate este peste tot precump "Lucifàr "Chisinàul Pàmint Stràmosesc Rominesc . DUMNEZEU sà binecuvinteze ROMINIA-MARE / ps;Voi intra in Vila tov Col doctor in socio(prostie)logie cu tancul la Suceava ,iar piscina voi transforma baie......(.pentru tinere domnitie in fustite rosii) pentru porciii de securisti MOSCOVITII .Rusii au venit pe tancurii pe pàminturile noastre ,iar tu ci...ine bàtrin tii tot la comunistii , JOS COMUNISMUL / LIBERTATE LIBERTATE FRATILOR MOLDOVENII BASARABENII Ukranienii UNITI-Và cu ROMINIA -MARE . VREM PAMINTURILE INAPOI SECATURILOR DE COMUNISTII-MOSKOVITII .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor