Ziare.com

SUA vor acord de frontiera intre Romania si Moldova

Sambata, 31 Mai 2008, ora 13:34

   

SUA vor acord de frontiera intre Romania si Moldova
SUA au reactionat la "plangerea" presedintelui moldovean Vladimir Voronin si solicita Romaniei sa semneze un acord de frontiera cu Republica Moldova.

Intr-un interviu acordat postului national de televiziune din Republica Moldova, consilierul secretarului de Stat american pe probleme privind democratia si drepturile omului, David Kramer, a indemnat cele doua tari, "sa-si manifeste optiunea politica" si sa semneze mai repede un acord de frontiera, informeaza BBC.

Potrivit cotidianului rus Nezavisimaia Gazeta, problema este delicata deoarece daca Bucurestiul ar semna documentul, acest lucru ar insemna ca renunta la posibilitatea unirii celor doua tari, subiect pe care oamenii politici din Romania il dezbat permanent.

Nezavisimaia Gazeta scrie ca discursul lui Kramer, precum si atitudinea Statelor Unite reprezinta urmarea unei activitati intense de lobby pe aceasta tema, desfasurata de presedintele moldovean Vladimir Voronin.

El a abordat din nou miercuri, la Bruxelles, aceasta problema, rugand liderii europeni sa exercite presiuni asupra conducerii de la Bucuresti, care nu vede necesara semnarea unui acord de frontiera cu Republica Moldova.

Kramer a declarat ca tratatul referitor la frontiera este finalizat in proportie de 95 la suta.

Citeste mai multe despre SUA Romania Moldova acord frontiera
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1203 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dovedind prin aceasta ca americanii nu sunt prietenii nostrii, ai romanilor.

Ei se folosesc numai de cretinii nostri de politicieni care-i slugaresc in nemernicia lor criminala cu devotament impotriva intereselor noastre nationale, a romanilor aflati la stinga si dreapta Prutului.

 

David Kramer nu poate reprezenta guvernul, iar indemnul de a semna un acord de frontiera nu inseamna ca exista o frontiera. Ce vrea sa faca o natie temporar despartita e numai in puterea ei cu toate obstacolele puse de minoritatile puternice ale ambelor tari. Va amintiti ce spunea un presedinte moldovean cu mai mult de 15 ani in urma? Sa facem ca Romania sa arate bine si restul va urma de la sine. Arata bine Romania astazi? Ma cam indoiesc. Sintem o generatie de netrebnici pe ambele maluri ale riului. Regretele de astazi vor fi o pata imposibil de spalat miine. Unii iau si mentin teritorii (inclusiv natia domnului Kramer)care n-au fost niciodata ale lor, noi nu reusim sa ajutam macar o parte din fratii si surorile noastre, satui de atitea abandonari istorice la indemnul altora.

 

Fara PRESIUJNI EXTERNE !

Romania nu trebuie sa semneze nici un act cu moldova sub presiunea niciunui stat. Au semnat Constantinescu si a tradat interesele Romaniei prin aceasta.A recunoscut Iliescu o alta tara pe teritoriul Romaniei iar azi este tradator de tara. Cesentiment de vinovatie au cei doi ? NIMIC. Doi presedinti buni de condamnat in justitie si pe care nici o structura politica nu o sesizeaza Procuratura Generala. Tratatul de reglementarea frontierei cu aceasta tara fantoma stalinista ar legaliza TRATATUL RIBENTROP -MOLOTOV de sfasierea Romanie tip KOSOVO. Pe teritoriul asa zisei R.Moldova sant structurate trei state;Moldova,R.Transnistreana si R.Gagauza. Cu care dintre ele sa semnan acel tratat ? Se vede treaba ca si SUA a sesizat faptul ca R.Moldova nu este un stat intemeiat legal si Interesele Americane au intrat in joc .SUA prin aceasta demonstreaqza ca nu ne este prietena ci i-si urmareste propriile interese pe spinarea noastra. Romania nu are in aceste ipostaze motive de graba,nu e o urgenta.

 

Din punct de vedere diplomatic

Tinind cont de spatiul Schengen in care este bine sa intram cit mai repede, problema trebuie lasata fara raspuns.
Or sa intre si basarabenii cind or vrea si daca or putea.
Asta e interesul real al nostru si al Basarabiei si ceea ce putem face.
Vorbaria este in interesul KGB. Altminteri:
Мoлдoва Сoвиетикэ, плаюл нoстру’н флoаре
Алэтурь де алте републичь сурoрь.
Пэшеште ымпреунэ ку Русия маре
Спре ал Униуний сенин виитoр.
Дoйна ынфрэцирий прoслэвеште Цара,
Ку ынцелепчу не кoндусэ де Партид.
Кауза луй Ленин – каузэ мэряцэ –
O ынфэптуеште пoпoрул стрынс унит.
Славэ ын вякурь, ренэскут пэмынт!
Мунка сэ-ць фие креатoр авынт!
Ши кoмунизмул – цел нестрэмутат –
Ыналцэ-л прин фапте пентру феричиря та!

 

Curios

Nu vad nici un articol despre spatiul Schengen dar trebuie sa citesc despre ciorovaielile cu Transnistria, Gagauzii si Insula Serpilor

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor