Succesorul lui Tarlev va fi prezentat vineri, de Voronin

Joi, 20 Martie 2008, ora 13:32
735 citiri
Succesorul lui Tarlev va fi prezentat vineri, de Voronin

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va veni in plenul Parlamentului vineri, la ora 10.00, pentru a prezenta candidatura noului premier pe care il va propune dupa demisia lui Vasile Tarlev, transmite corespondentul NewsIn la Chisinau.

Presedintele Vladimir Voronin este asteptat joi la ora 14.30 in Parlamentul de la Chisinau pentru a avea consultari cu grupurile parlamentare referitoare la desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru.

Presedintele va anunta apoi vineri aceasta candidatura in plenul legislativului, care s-ar putea pronunta asupra ei prin vot.

Inainte de intalnirea de joi cu presedintele Voronin, deputatii erau de parere ca va fi propusa Zinaida Greceanii, vicepremier si ministru de finante.

"Nu sunt profet, dar sunt suficiente elemente, care ma fac sa cred ca va fi o doamna", a declarat pentru UNIMEDIA Vlad Cubreacov, deputat PPCD. Pe de alta parte, Leonid Bujor, deputat AMN, s-a declarat sigur in proportie de "70% ca va fi Zinaida Greceanii, pentru ca inainte de alegeri arata mai bine o femeie in aceasta functie".

Ministrul economiei, Igor Dodon "este mai bun, dar nu va fi propus pentru ca a avut probleme cu detinatorii de patente" (cei care vand diverse produse la tarabe in piete pe baza unei autorizatii speciale - n.r.) , a adaugat Bujor.

Zinaida Greaceanii, in varsta de 52 de ani, este apreciata ca special ist. Ea a purtat ultimele negocieri cu Gazprom si este considerata loiala presedintelui Vladimir Voronin.

Are o experienta de opt ani in cadrul guvernului, ocupandu-se de domeniul finantelor.

Parlamentul Republicii Moldova a acceptat, joi, demisia premierului Vasile Tarlev, in favoarea careia au votat toti deputatii comunisti prezenti in sala.

Premierul Vasile Tarlev si-a prezentat miercuri demisia la finalul unei sedinte de guvern la care a venit si presedintele Vladimir Voronin.

Premierul si-a justificat gestul prin necesitatea unei "innoiri", dupa sapte ani petrecuti in fruntea guvernului. Majoritatea analistilor au interpretat insa aceasta miscare drept o strategie a presedintelui in vederea alegerilor din 2009, pe care comunistii si-au propus sa le castige.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#prezenta, #premierul, #vineri, #Voronin , #Moldova