Ziare.com

Voronin indeamna la combaterea terorismului international

Luni, 25 Februarie 2008, ora 13:42

   

Voronin indeamna la combaterea terorismului international
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, le cere sefilor de stat si de guvern ai statelor membre ONU sa-si intensifice eforturile de combatere a terorismului international, informeaza NewsIn. Potrivit Serviciului de presa al presedintelui moldovean, Voronin a adresat un apel in acest sens in care aminteste ca la reuniunea la nivel inalt din septembrie 2005 a fost adoptat un document final ce trasa obiective si sarcini concrete pentru a face fata sfidarilor si provocarilor noului mileniu.

"Astazi, comunitatea internationala dispune de 13 instrumente juridice universale pentru prevenirea actelor teroriste, la care au aderat majoritatea statelor lumii. Cadrul normativ de contracarare a terorismului insa nu poate fi complet fara un act juridic director si un asa act poate fi numai Conventia generala asupra terorismului international, al carei proiect este in stadiu de finalizare", arata Voronin.

Crearea conditiilor favorabile adoptarii celui mai important instrument in domeniul combaterii terorismului depinde de responsabilitatea conducatorilor statelor membre ale ONU si de vointa politica a tuturor tarilor membre, apreciaza liderul de la Chisinau.

"Pledand pentru aceasta cauza, ma adresez tuturor celorlalti sefi de stat si de guvern cu apelul de a valorifica aceasta oportunitate si de a da mandat delegatiilor statelor noastre la ONU sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a finaliza si adopta Conventia generala asupra terorismului international, in cadrul sesiunii curente a Adunarii Generale a ONU", solicita Vladimir Voronin.

Potrivit sefului statului moldovean, in calitate de tara care detine presedintia Comisiei a VI-a a Adunarii Generale a ONU, Republica Moldova va depune toate eforturile pentru atingerea acestui scop prioritar de interes comun.

Citeste mai multe despre Republica Moldova Voronin ONU
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 595 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor