Voronin: Lenin a fost un lider genial

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 16:48
1510 citiri
Voronin: Lenin a fost un lider genial

Presedintele comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, i-a adus miercuri un omagiu lui Lenin, "lider si organizator genial", ale carui "idei sunt de actualitate".

Oficialul moldovean a facut aceasta declaratie cu ocazia a 85 de ani de la moartea acestuia, informeaza AFP.

"Nu trebuie sa renuntam la istorie. In anii postsovietici, multi dintre oameni au vrut sa-l ponegreasca pe Lenin, dar nu au reusit si nu vor reusi: a fost un lider si un organizator genial", a spus Voronin, depunand o coroana de flori la monumentul dedicat lui Lenin la Chisinau.

"Ideile clasicilor marxism-leninismului sunt si acum de actualitate si pot deveni o foaie de parcurs pentru rezolvarea problemelor timpurilor moderne. Astazi noi construim in Republica Moldova un stat social, unde prosperitatea cetatenilor este o prioritate", a adaugat Voronin.

Partidul Comunist este la putere din 2001 in R.Moldova, fosta republica sovietica si tara cea mai saraca din Europa, afirma AFP. Formatiunea politica a cistigat alegerile legislative in 2001 si in 2005, iar presedintele sau, Voronin, a fost ales de doua ori la conducerea statului.

De altfel, si anul trecut, la 7 noiembrie, presedintele Voronin spunea ca este necesara reeditarea clasicilor marxism-leninismului si elaborarea unor noi lucrari pentru adaptarea acestor idei la realitatile moderne.

Vornin a adaugat ca, in prezent, "intreaga lume" constientizeaza valoarea ideilor lui Marx. "Odata izbucnita criza mondiala, toata lumea s-a aruncat sa citeasca Capitalul lui Marx si revine la aceste idei", a spus Voronin.

Presedintele comunistilor moldoveni a subliniat, insa ca nu este adeptul revenirii dogmatice la ideile lui Marx, "pentru ca lumea s-a schimbat" si pentru ca pe parcurs s-au facut si multe greseli, "altfel URSS-ul nu ar fi disparut".

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Vladimir Voronin, #Lenin genial, #marxism , #Moldova