Ziare.com

Voronin: Moldova nu are nevoie de avocati si nici de frati mai mari

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 16:26

   

Voronin: Moldova nu are nevoie de avocati si nici de frati mai mari
Republica Moldova nu are nevoie de avocati si nici de frati mai mari a declarat, marti, presedintele Vladimir Voronin, caracterizand astfel relatiile moldo-romane in cadrul unei video-conferinte organizate de RIA Novosti pe tema "Presedintia Moldovei in CSI".

"Zilele trecute, ministrul de externe al Romaniei a facut o vizita la Chisinau", a spus Voronin. "Inteleg ca prin aceasta Bucurestiul a dat de inteles ca asa-numita "directie basarabeana" este prioritara pentru ei", a continuat presedintele moldovean. "In legatura cu aceasta, as vrea sa mentionez ca in preajma alegerilor parlamentare din Moldova a fost activata aripa pro-romana", a comentat Voronin.

"Conducerea actuala a Moldovei se pronunta pentru semnarea grabnica a Acordului de stat (de fapt a Tratatului de baza - n.r.) cu Romania si a intelegerii privind frontiera (Acordului de Frontiera - n.r.)", a subliniat el. "Doar dupa aceasta vom fi pregatiti pentru un dialog cu Bucurestiul, cand acesta va fi un interlocutor cu drepturi egale si nu ne va considera fratele mai mic sau propria provincie", si-a reiterat seful statului moldovean un punct de vedere rostit adesea.

"Ei (Romania - n.r.) spun ca sunt avocatii nostri la Bruxelles, pentru promovarea Republicii Moldova in UE", a declarat Voronin. "Insa noi am declarat hotarat ca nu avem nevoie de avocati si de frati mai mari. Suntem pregatiti sa trecem de sine-statator etapele de integrare europeana, fara intermediari. Vom coopera cu Bucurestiul, insa doar prin Bruxelles, conform regulilor si princiilor UE", a conchis Voronin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

alt ***

In toata istoria noastra am avut parte de *** din acestia cu veleitati, care au distrus pana si natiunea pe altarul micilor lor grandomanii.

 

erata

pt "grijulii" ce cenzureaza. *** reprezinta *** in versiune populara

Graba mare

M ortii ma ti de comunist imbuibat! La Moscova cu tine slugoiule.

 

Bey bolciovic

mai dute-n chisda matt.ii aia rosie si comunista

 

voronin

pr-ostul nu e pr-ost destul daca nu e si fudul

 

Rusul asta nu intelege nimic !

Ceea ce nu intelege rusul asta cu cap patrat este ca , Moldova nu a fost , nu este si nu va fi a lui in vecii vecilor ! El nu poate negocia direct cu Bruxellul atata timp cit Romania nu ar fi de acord ! Nu poate intelege ca noi le putem crea probleme sii putem tine in afara europei cit vrem noi ! Nu facem asta din cauza ca ne pasa de omul de rind nu de comunistii de la putere ! Sa se uite la Macedonia , care este tinuta la usa UE de Grecia si pina nu vor face pe placul grecilor , acolo vor ramane , la usa !voronin VA RAMANE IN ISTORIA MOLDOVEI ca un tradator !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor