Voronin promite jurnalistilor legi mai blande pentru presa

Marti, 10 Iunie 2008, ora 21:29
970 citiri
Voronin promite jurnalistilor legi mai blande pentru presa

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, le-a transmis marti reprezentantilor jurnalistilor ca se pronunta in favoarea unor legi mai blande privitoare la presa.

Pe de alta parte, seful statului moldovean i-a atentionat pe jurnalisti sa nu se lase manipulati si mai ales cumparati in campania electorala, relateaza NewsIn.

Vladimir Voronin s-a pronuntat marti pentru abrogarea responsabilitatii materiale a jurnalistilor in cazuri de calomnie, pledand insa pentru mentinerea "responsabilitatii morale", adica prezentarea scuzelor pentru materiale considerate de justitie drept calomnioase.

"Cred ca trebuie anulata responsabilitatea materiala, dar in acelasi timp pastrata cea morala - adica jurnalistii sa fie obligati sa-si ceara scuze si sa publice dezmintiri pentru materialele pe care justitia le va considera calomnioase", a declarat presedintele Voronin.

Un recent raport al Freedom House referitor la situatia libertatii presei in lume in 2007, publicat cu cateva zile inainte de 3 mai - Ziua Mondiala a Libertatii Presei - plasa Republica Moldova pe locul 144 din cele 197 de state analizate, fiind incadrata astfel in zona fara o presa libera, alaturi de Coasta de Fildes, Pakistan si Armenia.

Republica Moldova este considerata o tara a carei presa este lipsita de libertate, intrucat ingerintele Guvernului in mass-media sunt majore, privatizarile institutiilor de presa de stat sunt netransparente, iar accesul opozitiei la mijloacele de comunicare in masa este restrictionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Presa din Ucraina, neiertătoare după eșecul neașteptat cu România: ”Fiasco!”
Presa din Ucraina, neiertătoare după eșecul neașteptat cu România: ”Fiasco!”
Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus...
Marile greșeli din „legea păcănelelor". Economist: „Rezultatele acestor politici au fost catastrofale!"
Marile greșeli din „legea păcănelelor". Economist: „Rezultatele acestor politici au fost catastrofale!"
PSD a anunțat în această săptămână, prin intermediul premierului Marcel Ciolacu și al președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, că industria jocurilor de noroc este...
#presa, #Vladimir Voronin, #legi, #liberatate, #blande , #Moldova