Voronin: Romania mai spera intr-o unire

Duminica, 30 Martie 2008, ora 15:30
4867 citiri
Voronin: Romania mai spera intr-o unire

Presedintele moldovean Vladimir Voronin a reprosat Romaniei, din nou, lipsa dorintei de a semna Tratatul de baza si de frontiera cu Republica Moldova, care se explica prin faptul ca Bucurestiul "nu a renuntat la speranta unei viitoare uniri", transmite NewsIn.

"Romania (...) nu doreste sa semneze (tratatele - n.red.), pentru ca tinde (sa spuna - n.r.) ca de ce ne trebuie noua aceste acorduri, ca odata si odata noi ne vom uni si cu ce ocazie sa punem intre noi hotare?", a declarat Vladimir Voronin sambata, la un post privat de televiziune de la Chisinau.

Tratatul de baza si Acordul de frontiera dintre Romania si Republica Moldova sunt in faza de finalizare la nivel de experti, care trebuie sa mai faca unele "ajustari" inainte de semnarea documentelor, potrivit unei declaratii a ministrilor roman si moldovean de Externe, Adrian Cioroianu si Andrei Stratan, sustinute in februarie, in Ucraina.

Seful diplomatiei romane confirmase, pentru NewsIn, ca exista disensiuni in legatura cu mentionarea Acordului de la Paris din 1947, care face trimitere la cel din 1940, "un tratat special si un tratat impus cu forta atunci", sublinia Cioroianu.

Declaratia lui Voronin, ca Romania doreste unirea cu Republica Moldova, nu este noua, dar intervine chiar inaintea summit-ului NATO de la Bucuresti, la care este asteptat si presedintele Republicii Moldova.

Intrebat recent despre participarea la summit, Voronin a declarat ca va reprezenta Republica Moldova in calitate de observator si participant la programul NATO "Parteneriat pentru Pace".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Cine este șeful când vine vorba de apărare: NATO sau UE? ”Unele țări s-ar putea să se simtă foarte mult sub presiune”
Atât NATO, cât și UE vor să cheltuiască 100 de miliarde de euro pentru apărare - și asta duce la ciocniri între cele două instituții cu sediul la Bruxelles, scrie Politico. Uniunea...
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
#Vladimir Voronin, #Moldova, #Chisinau, #granita, #unire, #NATO, #summit , #Moldova