Ziare.com

Voronin va avea o noua intrevedere cu Smirnov

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 14:42

   

Voronin va avea o noua intrevedere cu Smirnov
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si liderul transnistrean, Igor Smirnov, "au convenit asupra unei intrevederi bilaterale in vederea examinarii chestiunilor cu privire la dezvoltarea si consolidarea masurilor de incredere intre Chisinau si Tiraspol", se arata intr-un comunicat al Presedintiei moldovene, citat de DECA-press.

Cei doi au avut luni o convorbire telefonica, se arata in text, fara a se mentiona alte detalii cu privire la discutia dintre Voronin si Smirnov. Presedintele Republicii Moldova si liderul transnistrean nu si-au mai vorbit direct din 8 august 2001. Smirnov a venit atunci la Ambasada Rusiei la Chisinau care a gazduit intrevederea celor doi. Dupa aceasta intalnire, seful statului moldovean a declarat ca nu va mai sta la aceeasi masa de negocieri cu Smirnov.

De la investirea lui Voronin in functie, in martie 2001, cei doi lideri mai avusesera intrevederi la 9 aprilie, 16 mai si 21 iunie 2001. Voronin si Smirnov urmau sa aiba o a cincea intalnire, la carea insa liderul transnistrean nu a mai venit.

Smirnov aflase ca la Chisinau s-a decis instituirea unor posturi vamale moldo-ucrainene la granita cu Ucraina, inclusiv pe segmentul transnistrean, si retragerea stampilelor vamale in baza carora intreprinderile transnistrene isi efectuau exporturile fara sa fie inregistrate in Republica Moldova.

Convorbirea telefonica dintre Voronin si Smirnov survine la cateva zile dupa participarea liderului de la Chisinau la summitul NATO de la Bucuresti, unde a cerut sustinere internationala pentru "evitarea polemicilor distructive privind identitatea nationala a Republicii Moldova si frontierele sale actuale" si pentru garantarea statutului de neutralitate al tarii sale.

Declaratia finala a reuniunii Consiliului Nord-Atlantic de la Bucuresti mentioneaza sustinerea statelor NATO pentru integritatea teritoriala a Republicii Moldova, Georgiei, Armeniei si Azerbaidjanului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 617 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ambasada rusiei la chisinau...

Gagauta Smirnov si "convorbirile" la care face pe difuzorul. vladymire, plecati amandoi acasa... in siberia.

- - - -
Manifest pentru toti cei ce se simt romani!
- - - -

Europa trebuie implicata urgent diplomatic pana la rezolvare.

UNIREA TERITORIILOR ROMANESTI INTR-UN SINGUR STAT UNITAR ADMINISTRAT INTR-O SINGURA STRUCTURA ROMANEASCA IN EUROPA, ESTE SINGURA SOLUTIE!

NU A FOST USOR DAR NEMTII AU FACUT-O... NEMTESTE!

ACUM E TIMPUL NOSTRU, TREBUIE SA O FACEM, LA FEL DE NEMTESTE!

Sa fim clari: teritoriile romanesti luate de sovietici (cu parsivul acord al americanilor si englezilor!), se intind de la nord de Cernauti (granita cu Slovacia) pana in Insula Serpilor, inclusiv... tezaurul... plus cvadrilaterul "oferit" bulgarilor, plus Banatul cu valea Timocului! Nu doar noi am fost miseliti istoric, ci si polonezii si slovacii. Aceste teritorii se intind din Lituania si se termina pe Nisipurile de Aur... fiind pe teritorile actualelor Bielorusia, Ucraina, inventatele "republica moldova", "transnistria" si "gagauzia"; plus Bulgaria si Serbia.

Luati ca referinta de pe net, harti si atlase dinainte de 1940! Cautati pe net adevarul chiar asa ciuntit cu explicatii "imperiale" evident propagandistice, sau complet ignorante istoric cum e inca prezentat de nenumaratele pagini in engleza!

In toate aceste teritorii dreptul de a-si vota liber si democratic dorintele celor ce se simt polonezi, slovaci si romani sunt ignorate, ba chiar reprimate! vAcest lucru nu mai e acceptabil in Europa anului 2008!

Toti ce se simt romani verticali si nu slugi supuse, ar trebui sa ceara si sa sprijine demersurile politice de revendicare teritoriala pasnica a fostelor teritorii ale Romaniei, Slovaciei si Poloniei; aflate si acum sub ocupatia Bielorusiei, transnistriei, Ukrainei evident cu ajutorul trupelor rusesti, ba chiar si a artificialei ultimei "republici comuniste".

Toti lingvistii pot demonstra cu usurinta aceasi limba romana vorbita si scrisa, folosita pe tot teritoriul Republicii Moldova, la fel pentru slovaci si poloni, ei nescriind cu caractere chirilice, dar nu o fac. In schimb au fost scoase imediat la iveala "dovezile" extrem de subtiri in cazul albanezilor din Kosovo.

Toti trebuie sa trecem la un "lobby" activ si efectiv!

Orice istoric neutru poate demonstra fara probleme apartenenta teritoriala romaneasca a teritoriilor dintre Prut si Nistru, la fel la slovaci si la poloni, dar tac... istoric! Intelectuali si istorici asta va e datoria fata de tara si de neam...

Dovezile istorice documentate, ar trebui sa fie vizibile pe sute de pagini internet in romana, engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, japoneza, chineza. Adunati logic si ordonati cronologic nenumaratele dovezi din biblotecile vestice... din arhivele biblotecilor austriece, germane si ungare.
Chiar si cele necontorsionate politic din cele engleze si americane! Majoritatea referintelor on line moderne ignora la ordin subiectul sau mint cu nerusinare!

 

CU CE DREPT NE-AM MAI NUMI ROMANI?

Intelectuali ganditi solutii de convietuire practica si pasnica impreuna cu vecinii de maine! Ca tot langa rusi, via ucraineni, vom trai... IN PACE!

Politicieni ganditi variante de negocieri pasnice si aplicatile urgent!

Dar, daca noi nu vom cere intregirea istorica, atunci cine?

De ce sa asteptam sa "ne dea" altii, daca noi nu ne obosim sa ne aparam si sustine international dreptul nostru strabun pentru care atatia au murit? Care ar fi avantajul sa nu ne recunoastem si apropia fratii si teritoriile pentru a fi puternici si verticali?

Ce sa mai asteptam?

Exact cat am primit, atat o sa si primim pe viitor daca NOI nu ne gandim sa ne aparam hotarat interesul national. Doar noi va trebui sa luptam mereu pentru ca international sa se respecte optiunile si drepturile noastre, ale romanilor. Polonezii au inceput stangaci, dar s-au urnit!

Sa aratam lumii ca SUNTEM UNITI SI RESPONSABILI... si nici un zid inventat nu ne poate desparti sufletele! Victoria va fi cat toate meciurile si olimpiadele castigate la un loc! Dar din pacate, doar in aceste unice si mai putin importante evenimente suntem uniti si apreciem sa ne bucuram impreuna...

TREBUIE SA DOVEDIM LUMII CA SUNTEM UNITI SI RESPECTUL VA VENI!

In Germania a existat un rusinos zid de beton si l-au daramat! La noi NU EXISTA, dar tot in el dam cu capul spre rusinea noastra. De ce sa ne lasam tarati in lesa minciunilor acceptate tacit de parsiv de peste 60 de ani?

Inaintasii nostrii hotarati au facut-o la 1859 in pace. Noi ne gasim astazi in 2008, si noi tot gargarisim fara rost ipoteze "catastrofale" la "sugestia" altora.

Moldova 33,843 kmp; 3,395,600 loc; 111 loc/kmp
Romania: 238,391 kmp; 22,303,552 loc; 91 loc/kmp
Un viitor total: 272,234 kmp; 25,699,152 loc; 94 loc/kmp
Totalul e fara teritoriile "sovieto-independente" transnistrene si gagauze... si regiunea Cernautiului!

Mai mult teritoriu si populatie insemna PROPORTIONAL MAI MULTE VOTURI; deci mai multa greutate in deciziile Parlamentului Uniunii Europene. Mai multe ocazii de afaceri si deschidere de retele stabile. Deci bunastare mai grabnica pentru toti!
Ifosele cu "eu sunt mai roman ca tine", NU AU NICI UN SENS POLITIC, in schimb ne mentine jos economic.

Facandu-ne ca nu ne amintim adevarul istoric si nerecunoscandu-ne fratii, dovedim acelas infantilism balcanic de care au reusit sa profite parsiv de inteligent, toate puterile dimprejur... inafara de noi... Divide et empera...

Acum e cazul sa luam o pozitie politica comuna, activa, inteligenta si sa nu mai amanam actiunile diplomatice si personale pana la unirea definitiva.

Noi, toti romanii de pretutindeni trebuie sa actionam cu cap, zi de zi si sa ne impunem istoria reala contra istoriei distorsionate interesat... atat la est cat si la vest!

Daca nu o facem noi, atunci cine?

Si daca continuam sa tinem capul jos chiar si acum cand suntem membrii cu drepturi depline in Europa...

CU CE DREPT NE-AM MAI NUMI ROMANI?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor