Ziare.com

Moldovenii din Romania nu sunt de acord cu Voronin

Luni, 26 Februarie 2007, ora 12:11

   

Moldovenii din Romania nu sunt de acord cu Voronin
Comunitatea Moldovenilor din Romania (CMR) a reactionat promt fata de ultimele declaratii ale presedintelui Vladimir Voronin, privind discriminarea moldovenilor de catre statul roman. CMR a precizat, insa, prin intermediul unui comunicat, ca nu doreste sa se implice in dispute politice care ar putea afecta relatiile dintre Chisinau si Bucuresti.Dupa o intalnire cu membri ai CMR care au vizitat Chisinaul, presedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat autoritatile de la Bucuresti de intoleranta fata de "minoritatea etnica a moldovenilor" din Romania."In urma evenimentelor ultimelor zile prin care se incearca politizarea acestei vizite de catre anumite grupuri de interese, suntem obligati sa precizam ca CMR nu se amesteca si nu se implica in aceste dispute deoarece ar intra in contradictie cu prevederile statutare si ne indeparteaza de la ideea care a stat la baza acestei entitati, anume schimbul cultural si economic intre cele doua state", comunica biroul de presa al CMR.Comunicatul explica scopul CMR, si anume "apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani de origine moldoveneasca" si "promovarea elementelor culturale moldovenesti".In comunicat se ofera si detalii despre modul in care s-a derulat vizita pe care au facut-o cativa reprezentati ai organizatieie, in Republica Moldova. "Prima actiune a CMR a avut drept scop identificarea responsabililor din domeniul cultural si economic din Republica Moldova care pot sprijini schimburile culturale si economice dintre cele doua tari.In acest sens, o delegatie condusa de presedintele organizatiei, dr.ing. Claudiu Alexa, s-a intalnit cu presedintele Comisiei parlamentare pentru Cultura si Minoritati, deputatul Victor Stepaniuc, si au stabilit un proiect privind organizarea de simpozioane pe teme de cultura si istorie, mai precis de lamurire a unor aspecte comune ale istoriei Moldovei".La intalnirea cu Vladimir Voronin "s-au stabilit ca obiective (...) editarea in Romania a unor opere reprezentative ale oamenilor de cultura moldoveni, s-a acceptat ideea ca istorici moldoveni sa participe in Romania la o dezbatere, alaturi de istorici romani, pe tema istoriei Moldovei", a precizat CMR."Daca anumite grupuri de interese se folosesc de CMR ca instrument politic care sa afecteze relatiile dintre cele doua state, suntem obligati sa luam decizia, impreuna cu toti membrii fondatori, sa declansam autodizolvarea CMR. Pentru orice alte informatii sau declaratii care apar despre CMR si liderii acesteia, nu ne asumam responsabilitatea", a conchis organizatia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2801 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ultimul tren spre Siberia

Stimate tovarase Voronin,

Interpretarea istoriei in litere chirilice duce la orbirea totala... a creierului. La comunisti nu se trateaza, doar se eradicheaza!

Daca ati putea citi pe romaneste o sa va fie clar precum Europei, ca Moldova este o regiune romaneasca populata din vechi timpuri de romani si nicidecum alt stat, popor sau rude... asuprite. Partea asuprita este tocmai cancerul reprezentat de "republica cea sovietica"... si cateva alte tinutiuri "independente".

Sunt foarte multi specialisti... la Moscova; care va pot ajuta... cu azilul.

La 1 ianuarie 2008 toti romanii vom fi liberi!

Dar conditiile din inchisori nu se vor schimba nici dupa... totusi va asiguram de pe acuma un loc... pe veci!

 

Pai daca el nu roman ??

Pai voronin nu e roman si nu are nici un interes sa vorbeasca de bine Romania. De azil nu are nevoie caci el mai primeste si o pensie grasa ca fost ofiter ( stiti dv-stra de care) de la Moscova. De altfel el are viza de flotant in BASARABIA ( asa se numeste aceasta provincie romaneasca) si este in misiune temporara loa Chisinau. Domociliul sau stabil e la Moscova.

vnimanie!

Tovarasul Voronin este un castravete ce se agita speriat in mana tzarului Putin. El stie ca in aceasta pozitie risca ori sa fie mancat ori sa fie bagat in partea dorsala a vreunuia cazut in dizgratie . Nu te mai agita tovarase Voronin , sfarsitu-ti este aproape !

Tovarase Voronin

Mai Tovarase Voronin,
Noi vedem ca incerci sa te supui cat mai bine instructiunilor de la Moscova, dar cu toata incercarea o dai in bara foarte des. Moldoveni nu sunt discriminati in Romania, ba mai mult sunt apreciati toti, inclusiv cei dintre Prut si Nistru. Tu esti cel care discriminezi pe saracii Moldoveni din zona ta. Mai dute tu bai unde o pierdut mutu iapa si lasa-i pe romanii tai sa se uneasca cu tara muma, iar tu sa-ti vezi de afacerile tale dubioase.

ROMANI MOLDOVENI, uniti-va cu tara prin cererea de pasapoate romanesti, ca cele ale lui Voronin miroase a putregai si coruptie.
Va asteptam cu mult drag si speram ca in curand sa jucam hora unirii din nou, iar blestematul de Voronin sa joace in disperare "kazacioc".
V iubesc pe toti.
Ion din Londra.

 

Bravo Ioane

Cinste tie Ioane!
Acest Voronin evident nu e Basarabean de'al nostru; D.... stie ce oratanie e .
Dupa mintea lui **** si criminala, ar trebui sa fie si minoritate Banateana, Olteana etc.
Jalnica incercare Muscaleasca de a lovi in Romania.
Ioane, las pe Base; nu uita-Presedinte nostru e razbunator.
Salutari Banatene din California
HC

Romanii ocupati

Politica nu se face nici cu barfa,nici cu antrenarea urii Moscovei,cand nu are rost.Eu sunt din Teritoriile ocupate,dar insusi faptul ca noi socotim pe romanii nostri drept cetateni moldoveni si nu romani este vina acelor care-i socot asa,adica a romanilor.Eu ii socot romani si nimic mai mult.Iar daca statul roman duce o politica a strutului,nu e vina moscovei.Chisinaul da are o vina,insttrainarea din cauza lasitatii noastre din 1990 91,cand au vazut ca nu au pe cine se baza.In rest e vorba de claca.

Voronin-muscat de viespi

Voronin asta nu'i Basarabean da'l Drakoolui; nu vedeti ca parca'i muscat de viespi-ca Ieltin.
Ce Tampenie; antunci, facem si minoritate Banateana, Olteana etc.
Iasii ar trebui sa organizeze o Demonstratie de Forta in zona.
Ce'ar fi ca niste mii de TIR'ri, camioane mar , buldozere sa faca un mars intimidant spre vama Ungheni- asa intr'o zi de Sambata, de o distractie.
HC

 

Voronin este un bolsevic cu cap de lemn.

Nu stiu de ce nu-l achita cineva pe porcul asta de Voronin (Baeti moldoveni ce faceti cit mai rabdati pe idiotul asta?)

 

Care moldoveni ?

Cred ca deja ati cazut in plasa lor . Care minoritate , care etnie moldoveana ? Cine sunt tipii astia si ce reprezentativitate au ei , ca sa se duca intr-un stat vecin si sa discute cu sefii de pe acolo ?
Toata povestea este o facatura . Daca le place cu Voronin , de ce nu isi iau cetatenia moldoveneasca , renuntand eventual la cea romana ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor