Ziare.com

Voronin asteapta ca Romania sa semneze acordul de frontiera

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 14:44

   

Voronin asteapta ca Romania sa semneze acordul de frontiera
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, afirma ca negocierile si discutiile privind acordul de frontiera si tratatul de baza dintre Republica Moldova si Romania s-au finalizat.

El a declarat ca in acest moment este nevoie de o decizie politica, in primul rand din partea conducerii Romaniei pentru a semna aceste acte.

Voronin a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca au fost depasite toate problemele, inclusiv cea legata de limba in care vor fi semnate acordurile, precizand ca s-a decis asupra formulei "limbile oficiale ale fiecarui stat".

Potrivit acestuia, Chisinaul nu mai tine ca mai intai sa fie semnat acordul de baza. "Dimpotriva, daca partea romana doreste sa fie semnat acordul de frontiera, semnam acordul de frontiera, nu conteaza", a mentionat presedintele moldovean.

In ceea ce priveste conventia privind micul trafic la frontiera propusa de Romania, Voronin a declarat ca "micul trafic se poate face doar in conditiile cand intre doua state exista acordul de frontiera".

"Noi nu stim de unde incepe frontiera, daca nu avem acest acord. Trebuie sa fie indicat cum sa numaram acei 50 de kilometri", a precizat Voronin.

Liderul de la Chisinau s-a declarat foarte optimist, impresionat si satisfacut de rezultatele recentei vizite la Chisinau a ministrului roman de externe, Lazar Comanescu.

El a afirmat ca aceasta vizita a fost una dintre cele mai constructive a vreunui demnitar roman in Republica Moldova.

Citeste mai multe despre Vladimir Voronin acord frontiera Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1011 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frica vorbeste

Lui Voronin incepe sa ii fie frica ca nu va mai castiga impreuna cu PCM puterea pen tur ca nu vrea sa deschida traficul de mica frontiera cu romania.

 

Este vorba de spatiul Schengen

Cind se razgindesc, sa se duca la Bruxelles

 

Frontiera e pe Nistru !!!

Sa se semneze, primesc, dar cu mentiunea ca frontiera e pe Nistru. Iar Voronin sa fie promovat de seful lui ca portar la Gazprom, sa traga poarta cand vine Putin, sa faca niste plecaciuni, ca o sluga supusa ce este.

 

fara comentarii

In poza din Ziare.com tovarasul arata prea simpatic. Realitatea e alta. Iata cum si ce anume (!) a spus Voronin la aceasta "conferinta de presa":
http://www.youtube.com/watch?v=hv4Gdqcu5Z4

 

La Sfantul Asteapta .

Cu un nou presedinte Basarabean posibil sa se discute aceste probleme dar cu Voronin NU.Noi nu avem nici-o graba. Ce presedinte este el daca nu-si cunoaste frontierele ? Unde are frontiera cu Republica Sovietica Socialista a Gagauziei ?Unde are frontiera cu Republica Sovietica Socialista a Transnistriei ? Sa-si rezolve intai acele frontiere apoi sa vina la tratative cu Romania cu LECTIA INVATATE nu cu schite de lectie. ROMANIA nu va contribui cu nimic la sustinerea lui Voronin,asa ca ciocul mic. Voronin este un Ciocoi Nou pe Basarabia noastra,un fel de baron local si nu presedinte.

 

ORICE TRATAT SEMNAT CU ACEASTA CARPA KGB-ISTA

E UN ACT DE INALTA TRADARE NATIONALA

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor