Ziare.com

Vladimir Voronin vrea Transnistria pe agenda summit-ului UE-Rusia

de Madalina Ionescu
Luni, 23 Iunie 2008, ora 17:13

   

Vladimir Voronin vrea Transnistria pe agenda summit-ului UE-Rusia
Presedintele moldovean Vladimir Voronin i-a cerut inaltului reprezentant al UE pentru politica externa si de securitate, Javier Solana, ca la summitul UE - Rusia din 25-26 iunie sa fie discutata si problema transnistreana.

Un comunicat al Presedintiei moldovene anunta ca Vladimir Voronin a avut, luni, o convorbire telefonica cu seful diplomatiei europene, la initiativa oficialului european, informeaza, luni, NewsIn.

Vladimir Voronin si Javier Solana au discutat despre ultimele evolutii in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum si rezultatele celor cateva intalniri importante care au avut loc in ultimile saptamani intre oficiali de la Chisinau si Moscova.

Printre acestea, intalnirea din 6 iunie de la summit-ul CSI de la Sankt Petersburg dintre presedintele moldovean si noul lider de la Kremlin, Dmitri Medvedev, recenta vizita la Chisinau a secretarului adjunct al Consiliului Suprem de Securitate din Rusia, Iuri Zubakov, si vizita premierului Republicii Moldova, Zinaida Greceanii, la Moscova.

Comunitatea de experti si presa constata ca Moscova ar fi dispusa, in anumite conditii, sa renunte la o enclava separatista ca Transnistria si sa accepte o solutionare a conflictului, pentru a ilustra capacitatea de mediator exceptional a Rusiei.

Conditiile Moscovei ar fi garantarea internationala a statutului de neutralitate a Republicii Moldova si neaderarea ei la NATO.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 605 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor