Ziare.com

Schimburi de replici ironice intre Voronin si Smirnov

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 14:04

   

Schimburi de replici ironice intre Voronin si Smirnov
Presedintele moldovean Vladimir Voronin si-a inceput intalnirea cu liderul transnistrean Igor Smirnov, reuniune marcata se schimburi de replici ironice si pozitii politice total diferite.

Smirnov a declarat ca negocierile in format 5+2 sunt total ineficiente, ca nu-l intereseaza pozitia Statelor Unite si a Uniunii Europene si ca este total impotriva retragerii armatei ruse din regiune.

La randul sau, Voronin i-a transmis liderului separatist un document referitor la statutul Transnistriei in cadrul Republicii Moldova, potrivit portalului moldovean de stiri UNIMEDIA.

In timpul intrevederii, intre cei doi au avut loc mai multe schimburi de replici ironice si au discutat de pe pozitii diametral opuse, in care Voronin doreste integrarea regiunii Transnistrene in cadrul Republicii Moldova, iar Smirnov doreste independenta regiunii si aprofundarea relatiilor cu Rusia.

Din delegatia Republicii Moldova la convorbiri mai fac parte ministrul integrarii, Vasile Sova, si consilierul prezidential Sergiu Stati.

Presedintele Voronin a reiterat necesitatea mentinerii integritatii Republicii Moldova si a transmis oficialilor de la Tiraspol proiectul de reglementare al conflictului transnistrean.

Igor Smirnov a declarat ca Transnistria isi mentine pozitia referitor la obtinerea independentei regiunii, in baza rezultatelor referendumului organizat in 2006 si ca isi doreste sa construiasca relatii de buna vecinatate cu Republica Moldova.

Intalnirea dintre Voronin si Smirnov a fost amanata de mai multe ori si este a doua din anul 2008, dupa intalnirea din 11 aprilie 2008 de la Bender, care a avut loc dupa o pauza de sapte ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1408 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Curios

Curios ca nu se inteleg comunistii intre ei! Fiindca toti au supt aceeasi tzatza: cea a lui a lui Stalin!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor