Ziare.com

Tiraspolul asteapta scrisori de pace de la Chisinau

Sambata, 20 Octombrie 2007, ora 12:10

   

Tiraspolul asteapta scrisori de pace de la Chisinau
Transnistria nu a primit scrisori oficiale din partea presedintelui moldovean Vladimir Voronin (foto) si nici din partea diplomatiei de la Chisinau care sa contina noi propuneri de reglementare a conflictului, a anuntat, vineri, un purtator de cuvant de la Tiraspol, citat de RIA Novosti.

"Asa-numitele initiative oficiale ale Chisinaului sunt prezentate sub forma unor interviuri acordate presei si sunt, din punctul nostru de vedere, destinate in primul rand cititorilor. N-am primit aceste propuneri sub forma unui document.

Poate ca Chisinaul prefera acum o noua forma de corespondenta oficiala, prin intermediul ziarelor, dar nu am fost preveniti in acest sens", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei transnistrene.

La inceputul lunii octombrie, intr-un interviu acordat presei de la Chisinau, Voronin a schitat un program de masuri de incredere intre cele doua parti aflate in conflict.

El subliniase ca Tiraspolul si Chisinaul ar putea, fara a mai recurge la mediere internationala, sa-si reglementeze bilateral problemele importante care sunt in interesul populatiei de pe cele doua maluri ale Nistrului.

Tiraspolul isi exprimase deja neincrederea cu privire la noile initiative ale Chisinaului.

Liderul republicii separatiste, Igor Smirnov, a criticat aceste propuneri, calificandu-le drept "act de publicitate politica".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 555 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor