Ziare.com

Ultima intalnire ca sef de stat: Voronin s-a intalnit cu patriarhul Kiril

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 22:04

   

Ultima intalnire ca sef de stat: Voronin s-a intalnit cu patriarhul Kiril
Presedintele Vladimir Voronin a avut miercuri, la Moscova, ultima sa intrevedere in calitate de sef de stat cu patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kiril.

Cu aceasta ocazie, patriarhul a mentionat ca Biserica Ortodoxa Rusa a pledat mereu pentru identificarea unei solutii pasnice a conflictului transnistrean, informeaza un comunicat al Presedintiei de la Chisinau.

"Vladimir Voronin a evidentiat ca actuala intrevedere cu Sanctitatea Sa, Parintele Patriarh Kiril, este si ultima intilnire in calitate de sef de stat, exprimandu-si totodata convingerea ca bunele relatiile de prietenie si de colaborare existente intre Mitropolia Moscovei si cea a Moldovei, precum si cu tara noastra in ansamblu se vor dezvolta si pe viitor", spune comunicatul Presedintiei de la Chisinau.

"In contextul evenimentelor social-politice din Republica Moldova si, in special, al apropiatelor alegeri parlamentare (care vor avea loc la 5 aprilie- n.red.), Patriarhul Kiril a subliniat importanta mentinerii de catre liderii politici din Republica Moldova a continuitatii politicilor promovate care si-au demonstrat eficienta", se mai spune in comunicat.

Patriarhul a remarcat, de asemenea, relatiile foarte bune existente intre autoritatile Republicii Moldova si Mitropolia Moldovei (subordonata canonic Patriarhiei Ruse - n.red.), accentuind ca activitatea acesteia este indreptata "spre consolidarea societatii prin mentinerea unitatii spirituale, a valorilor crestin-ortodoxe".

La Moscova a avut loc miercuri o intalnire trilaterala intre presedintele rus Dmitri Medvedev, presedintele moldovean Vladimir Voronin si liderul transnistrean Igor Smirnov. In finalul intalnirii a fost semnata o declaratie comuna pe marginea reglementarii transnistrene.

Declaratia se dorea o incununare a eforturilor Moscovei de mai bine de un an de a obtine argumente pentru a demonstra Occidentului capacitatea sa solutionare pe cale politica a unor conflicte inghetate si de a-si impune superioritatea in fata partenerilor occidentali - UE si SUA - in formatul de negocieri 5+2 pentru reglementarea transnistreana.

Citeste mai multe despre Vladimir Voronin Kiril
Sursa: rNews

Articol citit de 596 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comunismul moldoveano-rus

Sa speram ca in Aprilie 2009, moldovenii isi vor recapata demnitatea nationala si vor elimina pata rosie adusa de ruso-bolsevici de pe harta Europei. Dumnezeu sa le ajute!

 

hassasd

Numa cu Kiril? Cu metodiu nu? Ca daca se intalnea cu ambii..era bine! Era..mort!!

 

DOI DRACI

S-A INTALNIT DRACUL CU TAC-SU

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor