Ziare.com

Voronin, prezent la ultimul summit CSI prezidat de Putin

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 19:58

   

Voronin, prezent la ultimul summit CSI prezidat de Putin
Presedintia de la Chisinau a anuntat participarea presedintelui Vladimir Voronin la summitul informal al sefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care va avea loc joi si vineri la Moscova, anunta NewsIn.

Potrivit comunicatului, Voronin se va intalni, cu ocazia summitului, cu presedintele rus Vladimir Putin, intalnirea fiind a doua din acest an. Voronin a mai fost la Moscova in 21 si 22 ianuarie, cand a fost premiat de patriarhul Aleksei al II-lea si a avut cu acea ocazie si o intrevedere cu liderul de la Kremlin.

Si de data aceasta este de asteptat ca subiectul principal al discutiilor sa fie reglementarea transnistreana, in special in contextul proclamarii independentei Kosovo si cererii de recunoastere internationala a independentei Transnistriei formulate de Tiraspol.

La o intrevedere avuta miercuri la Moscova cu premierul moldovean Vasile Tarlev, premierul rus Victor Zubkov a reiterat optiunea Federatiei Ruse pentru reglementarea problemei transnistrene "in cadrul actualului format de negocieri, in baza respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova".

Potrivit lui Zubkov, Rusia se pronunta pentru continuarea dialogului multilateral in problema transnistreana. "Pentru elaborarea unui statut special si bine garantat al Transnistriei, noi vom continua sa lucram pentru stabilirea unui dialog direct dintre Chisinau si Tiraspol", a spus Zubkov.

Deocamdata si-au anuntat deja intentia de a participa la summitul initiat de Vladimir Putin - ultimul gazduit in calitate de presedinte al Federatiei Ruse - majoritatea sefilor de stat din CSI, mai putin liderii din Uzbekistan si Armenia.

Presa afirma ca este de asteptat ca in cadrul reuniunii presedintele Vladimir Putin sa-l prezinte oficial pe succesorul sau, Dmitri Medvedev. Putin va face si un bilant al activitatii sale in functia de presedinte si le va multumi sefilor de stat pentru conlucrarea din cadrul CSI si al altor organizatii create in spatiul ex-sovietic.

Citeste mai multe despre putin csi Voronin summit
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 628 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor