Andrei Cheteles, abia eliminat de la Vocea Romaniei: Am presimtit acest deznodamant Interviu

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 07:51
9564 citiri
Andrei Cheteles, abia eliminat de la Vocea Romaniei: Am presimtit acest deznodamant Interviu
Foto: Pro TV

Andrei Cheteles, eliminat vineri de la "Vocea Romaniei", e clujeanul care a adus zambetul pe fata tuturor privitorilor, chiar si celor mai posaci. El insusi a parasit concursul cu zambetul pe buze. Stie, insa, ce-ar fi facut cu premiul cel mare si cine ar merita sa castige.

Intr-un interviu Ziare.com, clujeanul ne-a declarat ca intreaga sa existenta e construita in jurul muzicii, el lansand, de-a lungul timpului, trei trupe, care, din pacate, nu mai exista.

Alina Anusca, eliminata de la Vocea Romaniei, despre juratul Smiley si culise Interviu

Ai fost eliminat de la "Vocea Romaniei". Cu ce gand ai plecat din concurs?

Am plecat cu sufletul implinit, sunt fericit pentru toate clipele petrecute in concurs si am planuri mari de viitor pe care, la fel ca pana acum, le voi realiza cu rabdare, pas cu pas, alaturi de cei ce ma sustin.

Daca ar fi sa rezumi succint aceasta experienta, ce ai spune?

Fericire, energie si multa dragoste - doar cateva dintre cuvintele care pot descrie ceea ce am simtit in acest concurs, o experienta de inceput.

Am cunoscut oameni la fel ca mine, artisti adevarati, profesionisti, am capatat o intelegere in modul in care se organizeaza un astfel de eveniment, cat de atent trebuie sa fii la detalii, disciplina pe care trebuie sa o ai in momentul in care faci parte dintr-un intreg mecanism, iar cand faci ceea ce iti place... nimic nu te poate opri, nici oboseala, nici stresul. Am trait momente pe care nu am sa le uit niciodata.

Ai fost o prezenta speciala in concurs. Ai vreun mesaj pentru cei care te-au vazut si ascultat?

Publicul din sala, cat si cel din spatele ecranelor a fost minunat. Fratilor, am ramas uimit de numarul mesajelor primite din partea voastra. Dupa cum stiti, am incercat sa va raspund si sa va multumesc pentru sfaturi si pentru sustinere, dar acum urmeaza sa va multumesc in felul meu de fiecare data cand voi concerta, pentru ca meritati tot ce e mai bun.

Cum califici iesirea ta din concurs?

Am iesit din concurs cu zambetul pe buze, am presimtit acest deznodamant, mereu am spus ca "Vocea Romaniei" e o emisiune inainte de a fi un concurs si nu m-am simtit deloc deranjat de aceasta decizie. Sunt mandru de colegii mei si de intreaga echipa de productie si nu pot decat sa sper sa mai colaborez pe viitor cu asemenea oameni.

A fost sau nu nedreptatit Andrei Cheteles, eliminat de la Vocea Romaniei? Ce spune despre Loredana

Ai vreun favorit in finala? Cine crezi ca merita sa castige?

Un coleg ce m-a impresionat foarte mult in ultimele etape este Tiberiu Albu. Desi este o voce ce rasuna glorios in rock, pentru mine ramane ca favorit pentru castigarea trofeului. Desigur este o parere strict subiectiva.

Sincer, as spune ca vreau sa castige toti, pentru ca e greu sa alegi intre persoanele cu care ai impartit momente pline de bucurie, emotie si durere si, sincer, toti suntem castigatori intr-un fel sau altul, de aceea refuz sa spun ca o singura persoana merita sa castige. Acum e loteria pieselor, cei ramasi sunt toti castigatori.

Canti de multa vreme, inca studiezi, tot muzica, pe care o si predai. Cat de bine se traieste din jobul tau?

Mi-am terminat studiile de master, iar doctoratul il aman putin. E drept, am predat canto din nevoia unui sprijin financiar, dar nu sunt un profesor de canto. Am inceput sa imi ajut cunostintele in legatura cu tehnica vocala, apoi am colaborat cu o firma de publicitate din Cluj-Napoca pe postul de referent muzical, dar asta pana cand am observat ca, in loc sa ma sustina, ma foloseau si ma tineau cat mai anonim posibil.

Lumea cu care am lucrat m-a considerat mereu ca un profesor in arte, un maestro, un profesor, dar nu ma consider decat un simplu artist in muzica.

Ti-ai incercat norocul si in actorie? Ai fi tentat?

In Academia de Muzica G. Dima, aici, in Cluj-Napoca, unde am urmat Canto Clasic, am fost privit ca un actor slab. De fapt, n-am fost privit nicicum. Mi se spunea ca "oare nu vrei sa faci altceva?". Multi dintre colegii mei au posturi la opera, fie in cor, fie in roluri secundare, eu am fost lasat mereu pe dinafara, nu corespundeam probabil unor criterii, daca ma intelegeti.

Eu consider ca pentru a fi un solist vocal desavarsit trebuie sa joci momentul tau, piesa ta, sa te transformi in acel mesaj pe care il transmiti publicului, nu doar sa dansezi pe scena sau sa fii static. Publicul reactioneaza la fiecare gest, astfel ca jocul de scena este foarte important.

Un lucru va spun cu mana pe inima: nu am sa renunt la muzica niciodata, vreau sa fiu complet, nu doar jumatate din ceea ce sunt eu.

Ai calatorit si ai luat contact si cu industria muzicala de afara. Care ar fi diferentele dintre industria muzicala din Romania si cea de peste hotare?

Eu consider ca Romania, in prezent, se afla pe un drum foarte indecis din punct de vedere artistic si nu ma refer doar la industria muzicala sau la muzica pe care o ascultam la radio. Aici trebuie sa stii unde sa platesti ca sa stii, mai apoi, cum sa te vinzi.

In copilarie am facut parte dintr-un cor de copii cu care am participat la diferite concursuri si festivaluri in strainatate, iar inca de atunci puteam sa observ diferenta cu care se lucra acolo: oamenii erau mult mai deschisi cand venea vorba de arta, primeam facilitati ca sa putem presta, nu aveam obstacole la fiecare pas. Imi doresc foarte mult sa reusesc aici, la mine acasa, in Romania, pentru ca pot, sunt pregatit pentru publicul de aici.

Mobilitatea chipului tau este una iesita din comun. Este studiata sau nativa? Au existat situatii in care te-a dezavantajat?

Mimica mea este nativa, iar ea se datoreaza felului meu de a fi. Sunt o persoana ce adora jocul, exact ca si un copil caruia ii place sa se joace; de la sisteme de entertainment precum console, jocuri pe calculator, filme si seriale pe care le urmaresc la cele mai ciudate hobby-uri, airsoft, golf, desen grafic, scriu poezii, modding support pentru simulatoare etc.

Sunt o persoana fericita si implinita, iar atunci cand sunt pe scena sunt complet. Mobilitatea chipului nu m-a dezavantajat niciodata, nu a fost cazul.

Ce-ai fi facut cu banii daca ai fi castigat?

Am considerat mereu ca acest premiu pus la bataie la "Vocea Romaniei" este de fapt un sprijin financiar pentru cel ce ajunge sa castige, pentru a-i facilita lansarea pe piata. Sunt de parere ca toti cei care am ajuns in aceste etape de final din acest concurs suntem castigatori, doar ca doar unul beneficiaza de acest ajutor financiar, restul fiind nevoiti sa ne descurcam prin eforturile proprii.

Daca as fi castigat, cu siguranta as fi investit in lansarea unei piese in colaborare cu un artist deja cunoscut, un video si mai apoi pregatirea unui album pentru 2015, urmat de un turneu prin tara, unde mi-as cunoaste live sustinatorii (fanii). Astfel, acest premiu ar avea un rost alaturi de titlul "Vocea Romaniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Andrei Cheteles eliminat Vocea Romaniei, #Andrei Cheteles iesit concurs, #Andrei Cheteles interviu, #Andrei Cheteles video , #concurenti