Gelu Graur, din Congo la Vocea Romaniei: Nu ma vad favorit Interviu

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 07:51
6695 citiri
Gelu Graur, din Congo la Vocea Romaniei: Nu ma vad favorit Interviu
Foto: Facebook/Gelu Graur

Gelu Graur, fost politist antidrog, abia reintors din Congo, unde a antrenat forte de ordine, este o prezenta atipica la "Vocea Romaniei". Tanarul de 34 de ani recunoaste ca nu se astepta sa ajunga atat de departe in concurs, mai ales ca nu are studii muzicale.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, acesta ne-a spus ca nu se vede "favorit la marele premiu", recunoscand ca a venit "de nicaieri pe aceasta scena". Sustine ca in concurs a fost "dezavantajat tocmai de increderea mare a antrenorului in posibilitatile sale vocale". Cat despre Smiley, spune fara reticente: "omul acesta are un fler in fata caruia ma inclin".

Te asteptai sa ramai in concurs pana la acest nivel?

Sincer, NU! Este de departe editia cu cele mai bune voci si tocmai de aceea am crezut ca o eventuala calificare din duel ar fi cea mai buna performanta pentru mine. Si cea mai realista. Surpriza mai mare a fost cea de a fi votat de public doua saptamani la rand. Asta inseamna ca oamenii vor sa ma mai vada pe scena. E imbucurator stiind ca asta vor sa fac de azi inainte, sa cant.

Daca vei reusi sa iei premiul cel mare, te-ai gandi ce vei face cu banii?

E o intrebare pe care mi-o adreseaza zilnic lumea... Nu sunt ipocrit sa spun ca nu e importanta si partea financiara, dar consider ca sunt altii in acest concurs care au nevoie mai mare decat mine (de bani - n.red.).

Ca sa raspund, totusi, cred ca as pune pe picioare o trupa buna si as incepe o serie de turnee prin tara.

O alta parte dintre bani as pune-o in banca, pentru viitorul familiei, ceva asigurari medicale etc. Bikerii din Romania au obiceiul de a dona periodic produse alimentare unor camine de copii sau aziluri de batrani... as continua obiceiul, mai ales ca vine Craciunul.

Muzica, pentru tine, e doar un hobby? Ti-ai lasa jobul din Congo pentru o cariera in muzica in Romania?

Muzica nu mai este un hobby demult. Eu am crescut intr-o familie de oameni legati de muzica. Visul meu a fost dintotdeauna sa cant oamenilor si chiar am facut asta, dar nu ca unica ocupatie.

Dupa participarea la "Vocea Romaniei" si cu ajutorul lui Smiley, sper sa pot face cariera in muzica, atat cat pot si cum simt eu. Jobul din Congo s-a terminat. Ma bucur ca, desi pierderea serviciului a fost inopinata, s-a sincronizat perfect cu tentativa mea de a face din muzica un nou inceput.

Care a fost reactia sotiei tale cand a auzit ca vrei sa urci pe scena la "Vocea Romaniei"?

M-a incurajat din primele clipe. Ea a fost cea care mi-a dat ideea de a canta "Roxanne" la blind auditions (auditiile pe nevazute - n. red.) si "Purple Rain" in primul live. Bineinteles ca si-a asumat si expunerea publica, cu tot ce inseamna asta... lucruri urate si lucruri frumoase.

In ceea ce priveste antrenorul, consideri ca ai facut cea mai buna alegere? Cum e Smiley?

Smiley a fost, este si ramane alegerea perfecta in cazul meu. Am avut fler sa il aleg si nu am gresit. Ba chiar mi-a depasit asteptarile cu felul sau de a fi, de a intelege muzica si de a exploata posibilitatile vocale ale oamenilor.

Este un prieten care mi-a castigat respectul pentru totdeauna, impreuna cu Alina Dinca, profesoara de canto de la echipa Smiley. Am petrecut seri incredibil de frumoase la Ha Ha Ha Production si echipa de acolo este un exemplu de profesionalism si de bun simt.

A fost vreo voce in concurs pe care ai agreat-o in mod special? Regreti plecarea cuiva?

Am auzit multe, multe voci bune in editia aceasta. Am descoperit oameni frumosi, cu care am legat prietenii. As putea spune ca Maria Simandi, Ioana Satmari, Alin Gherghisan, Cosmin Dragomir sunt doar, repet, doar cateva voci care mi-au ramas in memoria auditiva ca fiind foarte bune.

Regret plecarea Mariei Simandi si cateodata formatul emisiunii este necrutator. Tiberiu Albu este prietenul meu si ramane o surpriza frumosa la "Vocea Romaniei".

In afara de tine, vezi pe cineva favorit la premiul cel mare?

In primul rand, nu ma vad favorit la marele premiu. Eu am venit de nicaieri pe aceasta scena si nu pretind decat sa imi pot incepe o noua cariera profesionala... muzica. Cred ca oricare dintre cei ramasi in concurs este indreptatit sa reclame trofeul.

Consideri ca melodiile, in cazul tau, au fost bine alese? Te-a dezavantajat vreuna?

Melodiile au fost alese bine, dar cateodata am fost dezavantajat tocmai de increderea mare a antrenorului in posibilitatile mele vocale. Tonalitatile au fost dificile si recunosc ca nu de putine ori am avut ezitari in interpretare. Trebuie sa spunem si lucrurilor pe nume... Nu sunt multumit de toate prestatiile mele, dar invat... accept sfaturi si inteleg care imi sunt limitele.

Daca ar fi sa alegi tu ultima melodie cantata in concurs, care ar fi aceea?

Piesele sunt alese impreuna cu Smiley, dar omul acesta are un fler in fata caruia ma inclin. Mi-ar placea sa cant "Wind of Change" de la Scorpions.

Cand lucrai la Politia antidrog, ce muzica ascultai in masina?

Aceeasi muzica pe care o ascult si acum: Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd, Metallica, BB King, Eric Clapton si "Nu mi-e frica de Bau Bau" cand sunt cu Tania (fiica sa - n. red.).

Care e cel mai mare pericol pe care il presupunea natura jobului tau, in Congo?

In Congo vezi, simti si traiesti multe. E simplu sa iti pierzi viata acolo... E un fleac si nimeni nu da doi bani pe tine. Poti muri ori violent, ori de la o boala... Orice e posibil. Ei se omoara de la o capra... Cine esti tu sa eviti toate astea doar pentru ca esti alb si le vrei binele?

Joburile pe care le-ai avut pana acum au cerut o doza mare de curaj. La "Vocea Romaniei", pe o scara de 1 la 10, cat de puternice sunt emotiile?

Emotiile ne arata ca nu suntem masini de cantat si e bine asa... "Vocea Romaniei" e mai mult decat un show de televiziune. E un amestec de muzica, calire psihica, testare a limitelor fizice si descoperire a sinelui.

Incurajez orice om care crede in el sa se duca sa-si testeze calitatile acolo. Eu am ajuns in semifinala fara studii muzicale. Pe o scara de la 1 la 10... as zice un 8... pentru ca am avut momente mai tensionate decat aici. Dar la Vocea emotiile sunt legate de dorinta fiecaruia si de motivul luptei sale in concurs.

E ceva ce crezi ca ar putea fi imbunatatit la aceasta emisiune?

Este de departe cel mai mare show de muzica din Romania... cred ca intrebarea asta ar trebui sa si-o adreseze producatorii altor emisiuni de acest gen. Nu am absolut nimic de reprosat nici echipei de productie, nici band-ului de la Vocea, nici antrenorilor, nici publicului si nici concurentilor... Este pe buna dreptate numarul 1 in Romania!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Gelu Graur Vocea Romaniei, #Gelu Graur Congo, #Gelu Graur studii muzicale, #Gelu Graur interviu, #Gelu Graur Smiley , #concurenti