Vocea Romaniei: Fabian Sasu, despre ce lipseste muzicii romanesti - Ce face cand nu canta. Ai fi uimit Interviu

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 08:07
5952 citiri
Vocea Romaniei: Fabian Sasu, despre ce lipseste muzicii romanesti - Ce face cand nu canta. Ai fi uimit Interviu
Foto: Facebook/Fabian Sasu

Fabian Sasu este unul dintre concurentii celei mai recente editii "Vocea Romaniei", incheiata in decembrie cu victoria lui Tiberiu Albu.

Cine a castigat finala Vocea Romaniei

Ce crede despre castigator, ce-ar fi facut el cu banii, daca ar fi luat premiul cel mare, dar si ce parere are despre Smiley si muzica romaneasca ne-a spus intr-un interviu Ziare.com.

Tanarul, care canta cu No Stress Band - trupa din care inca doi colegi au urcat pe scena la "Vocea Romaniei" - are o meserie mai putin obisnuita: lucreaza, in calitate de profesor-educator, cu copiii cu dizabilitati. Recunoaste insa ca, in realitate, el este elevul si ei profesorii.

Ce parere ai despre castigatorul competitiei "Vocea Romaniei"? Merita sa iasa victorios?

Un tanar cu un potential vocal enorm si cu sanse reale de reusita, pe mai departe. Ma bucur pentru succesul lui. Il merita.

Vedeai pe altcineva primind titlul? Ai avut vreun favorit?

Au fost concurenti in mare parte bine pregatiti pentru aceasta competitie, iar unii dintre acestia clar mi-au atras atentia pentru experienta ampla si bogata in domeniu, care le permitea sa ajunga in finala. Erau originali, cu voce buna, aveau viziune personala asupra intregului lor moment artistic, spirit de entertainer si un self-esteem bine conturat.

Nu am avut doar un favorit pe care il vedeam ulterior si castigator, au fost cel putin patru.

Cum ati luat hotararea, trei colegi de trupa, in No Stress Band, sa mergeti la preselectii?

Toti trei am avut aceeasi viziune (neinfluentata de a celuilalt) legata de importanta concursului si oportunitatile pe care acesta ni le ofera si, drept urmare, nu am stat prea mult pe ganduri si am raspuns ofertei.

Ati facut vreo intelegere inainte, astfel incat sa nu apara tensiuni intre voi ulterior?

Deloc.

Deja canti intr-o trupa. Cat a contat pentru tine participarea la "Vocea Romaniei"?

Enorm. M-a ajutat sa ma fac ascultat de un public numeros, lucru pe care l-am dorit cel mai tare; am invatat lucruri semnificative, care imi sunt utile pe mai departe, in cariera; intreaga experienta legata de "Vocea Romaniei" m-a ajutat sa ma redescopar, la asta contribuind atat suportul, cat si aprecierile numeroase primite din partea publicului, in timpul participarii mele in concurs si dupa acesta. Ii sunt recunoscator si ii multumesc pe aceasta cale.

Consideri ca melodiile au fost alese corect pentru tine, te-au avantajat?

Da. Si partea frumoasa este ca toate mi-au placut si m-au reprezentat.

Ce ai de spus despre Smiley? E asa cum ti-l imaginai?

A fost pentru prima data cand am avut ocazia sa lucrez cu el si mi-am dat seama ca nu este nicio diferenta fata de cum il stiam de la televizor si anume: asezat, natural, prietenos, cu orizont larg, un bun indrumator etc. A fost o placere sa fac parte din echipa lui.

Ai vreun regret vizavi de participarea la emisiune?

Niciunul.

Poti spune ca ai invatat ceva din acest concurs?

Am invatat sa nu mai fug de ideea de a fi autentic, indiferent de asteptarile exterioare contrare. Sa imi urmez instinctul.

Ce-ai fi facut cu banii, daca ai fi castigat?

Mi-as fi cumparat o casa, as fi investit in dezvoltarea mea muzicala si implicit in cariera.

Ai mai participa pe viitor? Ce-ai face altfel?

E timpul sa zbor si sa aplic ceea ce am invatat pentru a-mi indeplini visul. Imi place sa merg inainte, insa nu exclud si posibilitatea de a ma intoarce, daca ar fi nevoie.

Deja esti pe piata muzicala romaneasca. Care ar fi principalele provocari cu care se confrunta artistii de la noi?

Lipsa creativitatii, a vitalitatii pe scena, a autenticitatii, la modul general.

Tie iti place cum arata piata muzicala de la noi? Ce crezi ca-i lipseste, ce-ar trebui sa fie altfel?

Din pacate, nu exista o variate mai larga de stiluri muzicale promovate de mass-media.

Cand nu canti, ce faci? Din ce te intretii?

De sase ani sunt profesor-educator la copii cu dizabilitati, in cadrul unei institutii de invatamant cu specific, unde desfasor impreuna cu acestia activitati cu scop terapeutic, care ii ajuta sa se integreze mai usor in societate.

Dincolo de rolul meu in aceasta scoala, eu, la randul meu, sunt "elevul" lor, pentru ca acestia, prin naturaletea, inocenta si daruirea lor neconditionata ma invata sa redescopar viata asa cum este ea, una fara complicatii, prejudecati, limitari etc. Invat sa fiu mai bun cu mine si implicit cu cei din jur.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Fabian Sasu Vocea Romaniei, #Fabian Sasu No Stress Band, #Vocea Romaniei concurenti, #Fabian Sasu copii dizabilitati , #stiri Vocea Romaniei