Vodafone dezvaluie existenta unor cabluri secrete prin care sunt ascultate convorbirile

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 13:24
11199 citiri
Vodafone dezvaluie existenta unor cabluri secrete prin care sunt ascultate convorbirile

Vodafone, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume, a dezvaluit existenta unor cabluri secrete care permit agentiilor guvernamentale sa asculte toate convorbirile telefonice care au loc in retelele sale.

Reprezentantii companiei au transmis aceste informatii referitoare la supravegherea guvernamentala, pentru a diminua astfel folosirea tot mai raspandita a telefoanelor si a retelelor de banda larga pentru a spiona cetatenii, scrie The Guardian.

Potrivit companiei, spionarea este folosita la scara larga in unele dintre cele 29 de tari in care Vodafone opereaza - in Europa si pe alte continente.

Compania a transmis ca aceste cabluri au fost conectate direct la reteaua sa si a celor ale altor firme de telecomunicatii, permitand agentiilor sa asculte sau sa inregistreze conversatiile telefonice si, in unele cazuri, sa urmareasca unde se afla un client.

In Romania si in alte tari in care Vodafone opereaza, precum Ungaria, Turcia, India, Albania, Egipt, Malta, Africa de Sud si Qatar, este ilegal sa se dezvaluie orice informatie legata de interceptarea convorbirilor telefonice sau a mesajelor, chiar si daca asemenea capacitati exista.

In sase dintre tarile in care opereaza Vodafone, insa, legea fie obliga operatorii de telefonie sa instaleze cabluri de acces direct, fie permite guvernelor sa faca acest lucru. Compania nu a nominalizat care sunt aceste tari, din cauza ca unele regimuri s-ar putea razbuna.

Sistemele de acces la convorbirile telefonice nu necesita mandate, iar companiile de telecomunicatii nu au nicio informatie despre identitatea sau numarul clientilor vizati. Supravegherea in masa se poate produce in orice retea de telecomunicatii, fara ca agentiile sa fie nevoite sa-si justifice intruziunea.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Vodafone interceptari telefonice, #Vodafone cabluri secrete interceptari , #Romania