Vodafone Romania, amendat pentru spam

Vineri, 23 Mai 2008, ora 14:20
1829 citiri
Vodafone Romania, amendat pentru spam

Operatorul de telecomunicatii mobile Vodafone Romania a fost amendat in 2007 cu suma de 6.000 de lei pentru mesaje nesolicitate transmise pe telefonul mobil, anunta Evenimentul Zilei, citand BizCity.ro.

Vodafone a primit o amenda in valoare de 1.000 lei si pentru savarsirea contraventiei de prelucrare nelegala de date personale si o amenda in cuantum de 5.000 lei pentru savarsirea contraventiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Nici Vodafone Romania si nici Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) nu au comunicat acest lucru la vremea respectiva.

Amenda a fost data dupa ce ANSPDCP a primit doua plangeri care vizau mesajele nesolicitate venite de la Vodafone, de la aceeasi persoana, una in 2006, iar cealalta in 2007.

Daca prima reclamatie s-a dovedit a fi nefondata, cea de-a doua a atras dupa sine amenda. Reclamantul ii solicitase in scris companiei sa nu mai primeasca astfel de mesaje, insa Vodafone i-a trimis si altele ulterior.

Vodafone a declarat ca mesajele respective au fost trimise din nou persoanei respective din cauza unei "erori de sistem" si ca situatia nu s-a mai repetat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#amenda, #reclamatie, #Vodafone, #spam, #Mesaje, #ANSPDCP , #Romania