Actiunile Vodafone, in scadere, dupa ce s-a auzit de parteneriatul cu Liberty Global

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 20:14
4012 citiri
Actiunile Vodafone, in scadere, dupa ce s-a auzit de parteneriatul cu Liberty Global

Actiuniele Vodafone au scazut luni cu pana la 4,2%, la o zi dupa ce surse apropiate situatiei au declarat ca grupul analizeaza un parteneriat cu operatorul de servicii prin cablu Liberty Global pentru crearea unei companii de telefonie, internet si televiziune evaluata la peste 130 miliarde dolari.

Actiunile Vodafone se tranzactionau la 224,15 lire sterline luni dimineata, in coborare cu 4,2% fata de inchiderea de vineri. Liberty Global a incheiat tranzactiile de saptamana trecuta in urcare cu 7,4%, la 51,99 dolari.

Potrivit surselor mentionate si citate de Bloomberg, reprezentantii Vodafone poarta discutii la nivel intern privind potentialele probleme de ordin financiar si legal generate de posibilul parteneriat cu Liberty Global, proprietarul UPC Romania.

De asemenea, operatorul britanic de telefonie incearca sa determine gradul de sprijin din partea actionarilor in cazul unei tranzactii care ar implica un schimb de actiuni.

Vodafone nu a inceput discutii oficiale cu reprezentantii Liberty Global, nu sunt garantii ca cele doua companii vor ajunge la un acord, iar problemele principale privesc aspectele legate de evaluarea companiilor si de primirea aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare, au spus sursele.

In principal, reprezentantii Vodafone sunt ingrijorati in privinta nivelului datoriilor companiei rezultate in urma unui parteneriat cu Liberty Global, precum si in privinta reactiei propriilor actionari la prezentarea unei propunei in acest sens.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Vodafone analizeaza posibilitatea unei achizitii a Liberty Global, pentru a contracara consolidarea altor companii concurente din Marea Britanie.

Discutiile interne din cadrul Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobila la nivel mondial, s-au intensificat in ultimele zile, dupa ce liderul de servicii broadband BT Group a dezvaluit ca analizeaza o posibila achizitie a companiei O2, divizia locala de telefonie mobila a grupului spaniol Telefonica, dar si cumpararea operatorului wireless EE, detinut de Orange si Deutsche Telekom.

Liberty Global, care detine, printre altele, compania Virgin Media din Marea Britanie, are o capitalizare de 39,4 miliarde dolari si datorii totale de 41,1 miliarde dolari, rezultate in urma a mai multor achizitii pe piata de internet din Europa, potrivit calculelor Bloomberg.

Si Vodafone, a carei capitalizare se ridica la circa 94 miliarde dolari, a dus o politica agresiva de achizitii in ultimii ani, cea mai recenta tranzactie fiind cumpararea, in luna martie, a companiei spaniole Grupo Corporativo Ono, pentru 7,2 miliarde de euro.

De altfel, directorul general al Vodafone Group, Vittoria Colao, a declarat recent ca Liberty Global ar putea fi o achizitie buna, pe care ar lua-o in considerare in cazul unui pret corect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Vodafone scadere bursa parteneriat Liberty Global, #Vodafone scadere actiuni , #servicii