Vodafone si Orange acuza ANRCTI ca a oferit doua licente de telefonie mobila OTE

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 15:42
2121 citiri
Vodafone si Orange acuza ANRCTI ca a oferit doua licente de telefonie mobila OTE

Vodafone contesta decizia ANRCTI prin care a acordat operatorului Romtelecom licenta de telefonie mobila, considerand ca masura nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile, potrivit unui anunt oficial al companie.

Principala nemultumire a operatorului britanic se refera la faptul ca OTE mai detine o licenta de telefonie mobila in Romania, prin Cosmote.

"Vodafone isi va continua demersul in justitie, considerand ca decizia anuntata astazi (luni-n.r.) nu este de natura sa incurajeze o competitie corecta pe piata comunicatiilor mobile. Asa cum s-a exprimat si Consiliul Concurentei, actionarii operatorilor care detineau licente de comunicatii mobile nu erau eligibili sa participe la licitatie. Cu toate acestea actionarii majoritari ai Cosmote si Romtelecom au acum doua licente" au declarat luni, reprezentantii Vodafone Romania.

La randul lor, reprezentantii Orange Romania s-au declarat si ei surprinsi de decizia ANRCTI, dar s-au rezumat sa declare ca vor reactiona dupa ce instantele de judecata se vor pronunta pe marginea acestui subiect.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat luni, ca Romtelecom va fi noul operator de telefonie mobila din Romania, desemnand compania drept castigator al licitatiei pentru noua licenta de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Pe aceasta frecventa se pot oferi servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri), precizeaza NewsIn.

Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.Pe data de 4 iulie 2008, noua companii au achizitionat caietul de sarcini pentru licitatia pentru acordarea unei noi licente de comunicatii mobile pentru furnizarea de retele de date si servicii de comunicatii electronice mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

In Romania activeaza in prezent cinci operatori de telefonie mobila, care, la sfarsitul anului 2007, aveau impreuna 22,9 milioane de utilizatori si o cifra de afaceri cumulata de 2,95 miliarde de euro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Vodafone, #Romtelecom, #ANRCTI, #licenta, #reactie, #telefonie mobila , #stiri Vodafone