Cata incredere mai au romanii in Volkswagen, dupa scandalul emisiilor (Video)

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 17:05
3020 citiri
Cata incredere mai au romanii in Volkswagen, dupa scandalul emisiilor (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape doua treimi dintre romanii care au o masina a grupului Volkswagen sustin ca nu si-au pierdut increderea in constructorul auto german, in ciuda scandalului emisiilor poluante.

Totusi, numarul lor e in scadere, arata un sondaj realizat de D&D Research, informeaza Mediafax.

Comparativ cu anul 2013, declinul este de 8%.

Firma a comparat rezultatele unui studiu realizat in ultima octombrie, cu cele culese acum doi ani, cand Volkswagen se bucura de o incredere de 72%.

In timp ce Volkswagen a scazut, Dacia si Ford au inregistrat cresteri puternice, la 74%, respectiv 78%, de la 57%, respectiv 45%.

Ponderea posesorilor de Volkswagen care considera ca brandul comunica corect catre consumatorii sai a scazut de la 64% la 53%, in timp ce in cazul Ford a urcat de la 55% la 77%, iar in cel al Dacia de la 47% la 81%.

Scandalul Volkswagen: Investigatia se extinde

Pe de alta parte, doar 55% dintre romanii care conduc o masina Volkswagen considera ca grupul este caracterizat de onestitate, fata de 73% in urma cu doi ani. In cazul Ford, indicatorul a urcat de la 66% la 79%, iar in cel al Dacia de la 52% la 83%.

Pentru cercetarea de piata, D&D Research a comparat datele obtinute de la posesorii de Volkswagen cu cele de la Ford si Dacia, iar participantii la studiu au fost persoane care conduc aceeasi masina in 2015 ca si in 2013, la data primei masurari.

Sondajul a fost realizat online si prin telefon in anii 2013 si 2015, pe esantioane de 1.043, respectiv 770 persoane si are o eroare maxima admisa a datelor de plus/minus 3,5%, la un grad de incredere de 95%.

Datele pentru acest an au fost culese in perioada 30 septembrie - 7 octombrie.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#inredere romani Volkswagen, #incredere romani VW , #scandal