Dezvaluiri incendiare dupa scandalul Volkswagen: Audi, BMW, Opel si Citroen au masini cu probleme

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 09:44
17951 citiri
Dezvaluiri incendiare dupa scandalul Volkswagen: Audi, BMW, Opel si Citroen au masini cu probleme
Foto: captura Youtube

Scandalul de proportii in care este implicat grupul Volkswagen, acuzat ca a instalat un soft pentru a vicia teste de noxe din Statele Unite, este doar inceputul, alti mari producatori europeni, ca Audi, BMW, Opel si Citroen, avand masini cu probleme asemanatoare.

ONG-ul european T&E (Transport & Environment) a realizat in ultimii ani mai multe teste, inclusiv de emisii poluante, cu autoturisme foarte cunoscute, iar rezultatele sunt de-a dreptul socante.

Cei de la T&E sustin ca mai toti producatorii auto apeleaza la mai multe tertipuri pentru a manipula atat testele de emisii, cat si pe cele de consum, rezultatele reale fiind mult diferite de cele oficiale, realizate in conditii de laborator.

Sursa citata vine cu exemplul emisiilor oxizilor de azot care, la motoarele diesel moderne, sunt in medie de cinci ori mai mari decat cele realizate la teste oficiale.

In unele cazuri, diferentele sunt atat de mari incat ONG-ul suspecteaza ca autoturismele in cauza au instalate dispozitive speciale pentru a manipula rezultatele, similar cu cele aflate pe masinile Volkswagen.

De exemplu, un Audi A8 diesel a avut emisii de oxizi de azot de 21,9 ori mai mari decat limita legala. In acelasi mod, un BMW X3 diesel a produs emisii de 9,9 ori peste limita, un Opel Zafira Tourer a avut emisii de 9,5 ori mai mari, iar un Citroen C4 Picasso a fost descoperit cu emisii de peste 5 ori mai mari decat limitele legale.

Socant este ca toate autoturismele de mai sus, testate in conditii de trafic, au trecut cu brio de testele de laborator.

Scandalul Volkswagen este doar inceputul: Francezii fac o dezvaluire socanta despre motoarele diesel

T&E prezinta si cateva dintre tertipurile utilizate de producatori pentru a manipula testele, altele decat celebrul soft special al Volkswagen. Astfel, bateriile autoturismelor sunt schimbate inaintea testelor oficiale, fiecare rezultat este redus cu 4%, iar dispozitivele de testare sunt utilizate cu setari incorecte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#scandal Volkswagen diesel, #masini diesel probleme, #emisii poluante diesel, #Volkswagen diesel scandal , #scandal