Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dezvaluiri noi in scandalul Volkswagen: Ce au indicat noi teste in privinta altor patru constructori

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 22:23
12463 citiri
Dezvaluiri noi in scandalul Volkswagen: Ce au indicat noi teste in privinta altor patru constructori
Foto: Arhiva Ziare.com

La cateva saptamani de la izbucnirea scandalului Volkswagen, inca patru constructori renumiti din industria auto sunt acuzati ca produc masini care polueaza mult peste limitele admise.

Testele realizate de compania britanica Emissions Analytics au relevat faptul ca unele modele diesel de la Honda, Mazda, Mitsubishi si Mercedes-Benz emit mai multe noxe decat in timpul testelor oficiale, conform Express.

Unele modele ar polua, in viata de zi cu zi, chiar si de 20 de ori peste limita admisa, mentioneaza compania care a realizat testele.

Emissions Analytics a analizat 50 de masini Euro 6 diesel si alte 150 Euro 5 diesel, iar doar cinci dintre ele au avut emisii similare cu cele reusite de producatori in timpul testelor oficiale NEDC.

Marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!

Un purtator de cuvant al companiei Emissions Analytics a mentionat ca in medie poluarea a fost de patru ori mai mare decat limitele legale.

Pe de alta parte, un reprezentant al Mercedes-Benz a precizat ca rezultatele Emissions Analytics nu pot fi aceleasi cu cele NEDC (oficiale) intrucat testele sunt realizate in conditii diferite.

"Din moment ce conditiile de conducere din lumea reala nu sunt asemanatoare cu cele din laborator, rezultatele pot fi diferite", a mentionat un purtator de cuvant Mercedes-Benz, care a subliniat ca producatorul german respecta normele NEDC.

Un inalt oficial Google face o declaratie uimitoare in scandalul Volkswagen

O pozitie similara a avut si un purtator de cuvant al companiei Mazda, in timp ce Mitsubishi si Honda nu si-au exprimat punctul de vedere.

C.S.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#constructori implicati scandal dieselgate, #scandal Dieselgate Mazda, #teste poluare diesel , #scandal
Comentarii
Poza ucenic
ucenic
rank 2
La puscarie cu ministrii mediului, cu comisarii europeni complici