Dieselgate: Autoritatile germane recheama in service peste 630.000 de masini

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 21:13
4170 citiri
Dieselgate: Autoritatile germane recheama in service peste 630.000 de masini
Foto: Facebook / Porsche Macan

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a anuntat inceperea rechemarilor voluntare la service pentru 630.000 de vehicule pentru rezolvarea problemelor legate de nivelul emisiilor dupa descoperirea carora s-a declansat scandalul "Dieselgate".

Initial vor fi reparate 10.500 modele Porsche Macan 4x4 cu motoare diesel, unul din cele mai bine vandute vehicule de catre Porsche, actionarul majoritar al Volkswagen, informeaza AFP.

Anul trecut, autoritatile americane au descoperit discrepante intre emisiile de oxid de nitrogen ale automobilelor diesel Volkswagen in timpul testelor de laborator si in conditiile reale de drum.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi, Porsche si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Dupa ce Volkswagen a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate in prezent in circulatie in Germania.

Potrivit ministrului Transporturilor, Alexander Dobrindt, cele marcile auto la care au fost descoperite nereguli sunt:

alaturi de marcile auto germane:

Cu toate acestea, Dobrindt a subliniat ca niciuna din neregulile constate nu a scos in evidenta un fals de amploarea celui de la Volkswagen, care a echipat motoarele diesel cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare.

Vezi care sunt cele 6 chestiuni esentiale pe care trebuie sa le stii in scandalul Volkswagen, precum si ce masuri a luat Volkswagen pentru ca Dieselgate sa nu se mai intample.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Volkswagen Dieselgate recheama service , #scandal