Dieselgate: Furnizorii germani de piese auto scad costurile

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 17:22
1493 citiri
Dieselgate: Furnizorii germani de piese auto scad costurile
Foto: Volkswagen/Twitter

Producatorul auto german Volkswagen, sub a carui umbrela mai stau inca 11 marci de automobile, trece prin cea mai grava criza din istoria lui, iar acest lucru este simtit din plin de furnizorii de piese.

Producatorii germani de componente auto au inceput deja sa ia primele masuri pentru a face fata acestui scandal de proportii care ameninta economia nationala a Germaniai si care a dus la caderea in dizgratie a unei marci auto ce pana acum se bucura de aprecierea clientilor din intreaga lume.

VW planuieste sa faca economii cu furnizorii de piese auto

Scandalul Dieselgate i-a provocat pierderi enorme grupului Volkswagen. Incepand de la amenzi, trecand prin costurile legate de scoaterea softului mincinos de pe cele 11 milioane de automobile afectate si sfarsind prin lovitura de imagine care a provocat o scadere a vanzarilor grupului, VW trece printr-o perioada neagra, care se va rasfrange cu siguranta si asupra celor care el furnizeaza componente pentru masini.

In lumina acestor evenimente, oficialii VAG au anuntat deja ca intentioneaza sa economiseasca 3 miliarde de euro numai pe seama furnizorilor de piese auto, scrie publicatie germana Handelsblatt. Asadar, la randul lor, companiile care produceau componente pentru VW si marcile sale planuiesc sa reduca din costuri in viitorul apropiat.

Furnizorii germani de piese auto inregistreaza scaderi pe Bursa

Leoni, companie specializata in fabricarea cablurilor auto, a redus deja estimarile de venituri si marjele de profit pentru anul acesta si pentru anul viitor, dand drept explicatie faptul ca vanzarile catre unii clienti vor fi probabil sub nivelul previzionat. Toate semnele par sa arate spre Volkswagen, insa purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca nu Dieselgate este motivul din spatele acestor scaderi.

In acelasi timp, Leoni, care are afaceri si in tara noastra, a scazut cu o treime pe Bursa din Frankfurt, o scadere mare inregistrand si alt furnizor de piese auto german, Rheinmetall, noteaza Agerpres.

Si compania Grammer, care furnizeaza scaune pentru VW si care se bazeaza pe VAG pentru o cincime din veniturile sale, spera ca alti clienti vor compensa comenzile lipsa de la VW si ca Dieselgate nu o va afecta. Acelasi lucru il au incedere si oficialii copaniei SHW, care furnizeaza motoare si componente pentru pompe catre VW si care se considera protejati de contractele pe termen lung pe care le-au incheiat cu producatorul de automobile.

Chiar daca nu se va schimba nivelul comenzilor, este posibil ca VW sa incerce sa negocieze un pret mai bun pentru piese pentru autovehicule, ramane insa de vazut daca furnizoriii de componente se vor lasa induplecati. Analistii domeniului nu cred ca VW va putea obtine preturi mai mici deoarece furnizorii lor sunt fie prea mari pentru a se lasa influentati, fie prea mici ca sa-si permita scaderea preturilor.

Vanzarile Volkswagen, in scadere

In luna septembrie iesea la iveala faptul ca automobilele Volkswagen au emisii poluante si de 40 de ori mai mari decat declara si mult peste nivelul noxelor acceptate in SUA sau Uniunea Europeana. Mai mult decat atat, VW instalase un soft pentru controlul noxelor si care se activa in mod automat cand masina intra in teste.

Aceste dezvaluiri nu puteau ramane fara urmari, asa ca vanzarile Volkswagen sunt in picaj in ultima luna. In tara noastra, unde aceasta marca era printre cele mai cumparate, vanzarile au scazut cu 35 de procente.

Si la nivel mondial sunt sesizate scaderi in vazarile de automobile Volkswagen, in conditiile in care in primul semestru al anului 2015, constructorul german reusise sa ajunga cea mai mare companie auto din lune, depasind Toyota, care detinuse suprematia ani la rand. Odata cu scandalul Dieselgate, insa, Volkswagen probabil nu se va mai afla pe primul loc.

11 milioane de masini au acest program care masluieste testele, iar compania risca pierderi enorme. Pana acum au fost deja perchezitionate de procurori sediile Volkswagen din Germania, Italia si Franta, precum si sediul Lamborghini, subsidiara VAG, din Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#piese auto Volkswagen, #pret piese auto VW, #scandal VW piese, #preturi furnizori germani , #scandal