Lovitura dura primita de Volkswagen in cea mai mare economie a lumii

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 16:21
4153 citiri
Lovitura dura primita de Volkswagen in cea mai mare economie a lumii
Foto: Arhiva Ziare.com

Vanzarile grupului Volkswagen pe piata americana au scazut in noiembrie cu 25%, dupa ce diviziile sale premium Audi si Porsche au recunoscut ca au instalat softul care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Luna trecuta, livrarile au scazut la 23.882 de vehicule, comparativ cu 31.725 de unitati vandute de toate brandurile Volkswagen in noiembrie 2014, transmite DPA.

Declinul reflecta oprirea vanzarilor tuturor vehiculelor echipate cu motoare TDI de doi litri cu patru cilindri si motoare V6 de trei litri, a anuntat grupul german.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursiera. In septembrie si octombrie, vanzarile grupului Volkswagen pe piata americana au crescut usor.

In perioada ianuarie - noiembrie 2015, livrarile grupului pe piata din SUA au scazut cu 4%, la 318.484 vehicule.

Grupul Volkswagen va chema in service, in Germania, 2,46 milioane de masini

Marti, agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit in scadere ratingul de credit al VW, de la A minus la BBB plus. Si agentiile de evaluare financiara Moody's si Fitch au retrogradat calificativul atribuit grupului german, din cauza scandalului emisiilor.

Pe ce modele a fost instalat softul

Recent, Audi a recunoscut in fata autoritatilor de reglementare din SUA ca vehiculele sale diesel cu motor de trei litri utilizeaza trei programe software care nu au fost dezvaluite anterior.

Unul dintre aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementarilor din SUA.

Volkswagen strange cureaua. Cinci consecinte serioase ale scandalului Dieselgate

Anterior, reprezentantii Volkswagen au dat asigurari ca scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW si au dezmintit ca motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte.

Softul afecteaza 85.000 de modele Audi, Volkswagen si Porsche vandute incepand cu 2009 in SUA.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#vanzari SUA Volkswagen, #vanzari masini SUA Volkswagen, #masini SUA Volkswagen, #scandal SUA Volkswagen, #vanzari VW SUA , #scandal