Marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 22:58
11962 citiri
Marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!
Foto: Arhiva Ziare.com

Scandalul de amploare in care este implicata compania Volkswagen i-a infuriat teribil pe angajatii responsabili cu vanzarea directa a automobilelor cu probleme.

Este si cazul lui Steve Kalafer, proprietarul unei reprezentante auto care in ultimii 23 de ani s-a ocupat de vanzarea masinilor Volkswagen, conform CNBC.

Intr-o inteventie la postul de televiziune american, acesta a denumit scandalul in care este implicata compania germana drept "cea mai mare frauda a tuturor timpurilor".

"Aceasta frauda il face pe Madoff (fostul presedinte al NASDAQ - n.red.) sa para ca a jucat la juniori. Este cea mai mare frauda pe care am vazut-o vreodata in toate afacerile. Au fost vandute produse de peste 300 de miliarde de dolari in Europa, de 15 miliarde de dolari in SUA", a afirmat Kalafer.

Ai masina de la Volkswagen? Afla cand incep rechemarile in service

El a mentionat ca se simte tradat de Volkswagen, dupa ce in ultimii ani a cumparat masini diesel in valoare de milioane de dolari, pe care le-a vandut mai departe ca fiind "masini curate, cu un consum redus".

"Clientii sunt si ei suparati. Sunt suparati ca brandul in care au investit, brandul pe care au contat i-a tradat. Eu, ca dealer Volkswagen, ma simt pacalit. Sunt foarte ingrijorat pentru angajatii mei, oamenii care au muncit ani in sir in aceste masini si le-au reprezentat cu mandrie. Cand merg acasa sunt intrebati daca stiau de frauda, daca stiau de pacaleala", a completat Kalafer.

Scandalul Volkswagen: Cum poti verifica daca masina ta are instalat softul-problema (Video)

Scandalul Volkswagen a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a montat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Constructorul auto german a instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului.

Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3. In Europa, probleme similare au fost semnalate si la alte marci ale grupului VW.

Proprietarii a 11 milioane de masini afectate pe plan global de problema asteapta raspunsuri, in vreme ce criza a sters 30 de miliarde de euro din valoarea de piata a companiei. Noul director executiv al companiei, Matthias Mueller, a promis sa repare problemele.

Pe fondul scandalului, directorul general al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat la sfarsitul lunii septembrie, fiind inlocuit cu Matthias Muller, fost director al companiei Porsche.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#scandal Volkswagen, #masini probleme Volkswagen, #declaratii dealer Volkswagen , #scandal