Masura luata de Volkswagen pentru ca Dieselgate sa nu se mai intample

Duminica, 20 Decembrie 2015, ora 22:14
5183 citiri
Masura luata de Volkswagen pentru ca Dieselgate sa nu se mai intample

Volkswagen intentioneaza sa limiteze perioada in care angajatii sai raman in anumite pozitii, pentru a fi asigurata o mai buna monitorizare, a anuntat presedintele Consiliului de Supraveghere al constructorului german.

Compania a recunoscut in septembrie ca a inselat autoritatile de reglementare care masoara emisiile vehiculelor, utilizand un software capabil sa influenteze rezultatele testelor efectuate. In urma scandalului, numit in presa "Dieselgate", valoarea de piata a Volkswagen s-a redus cu miliarde de euro, iar directorul executiv al companiei, Martin Winterkorn, a demisionat, aminteste Guardian.

"Intentionam sa introducem un principiu de rotatie pentru anumite functii. Angajatii vizati vor petrece doar o perioada limitata intr-o anumita pozitie inainte de a trece la alta", a spus Hans Dieter Potsch, presedintele Consiliului de Supraveghere, intr-un interviu acordat Welt am Sonntag.

Noua strategie nu va fi usor de aplicat, ca urmare a gradului de complexitate al unor functii, insa Volkswagen ar putea folosi expertiza personalului din cadrul intregului grup, a mai spus Winterkorn.

La inceputul acestei luni, reprezentantii companiei au declarat ca doar un grup restrans de angajati este responsabil pentru incidente si ca nu exista niciun indiciu cu privire la implicarea membrilor consiliului in ceea ce a devenit cea mai mare criza din istoria Volkswagen.

De asemenea, acestia au precizat ca vor fi implementate masuri mai stricte de verificare pentru dezvoltarea viitorul software pentru motoare.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#scandal Volkswagen masuri, #rotatie functii Volkswagen , #scandal
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
O fi bine, o fi rău... Ăsta nu-i principiu' rotației cadrelor?