Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mii de oameni concendiati de la Volkswagen, pana la sfarsitul lui 2017

Vineri, 11 Martie 2016, ora 10:40
2577 citiri
Mii de oameni concendiati de la Volkswagen, pana la sfarsitul lui 2017
Foto: Arhiva/Ziare.com

Volkswagen va concedia probabil 3.000 de angajati din Germania pana la sfarsitul lui 2017, ca parte a masurilor de reducere a costurilor, adoptate pentru a contracara consecintele scandalului motoarelor trucate.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucreaza peste 600.000 de angajati, inclusiv 270.000 in Germania. Pentru reducerea costurilor, cel mai mare producator auto european va reduce anul acesta investitiile cu un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), va renunta la sute de angajati cu contracte temporare si la modelele neprofitabile, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

"Brandul Volkswagen a demarat un program de eficientizare care afecteaza toate domeniile, inclusiv costurile cu personalul", se arata intr-o declaratie a grupului german.

Volkswagen ameninta cu concedieri masive, daca va incasa amenzi prea mari

Grupul Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

La randul sau, Audi a recunoscut ca in cazul sau 2,1 milioane de masini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#concedieri Volkswagen, #masuri redresare Volkswagen, #Volkswagen joburi Germania, #scandal Volkswagen , #scandal