Noua taxa auto, intarziata din cauza scandalului Volkswagen

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 21:47
3744 citiri
Noua taxa auto, intarziata din cauza scandalului Volkswagen
Foto: Facebook/Volkswagen Romania

Scandalul emisiilor care afecteaza Volkswagen ar putea duce la o regandire a propunerii privind introducerea unei noi taxe auto in Norvegia, favorabila masinilor cu emisii scazute, a declarat, pentru Reuters, Terje Breivik, de la Partidul Liberal, aflat la guvernare.

In mai, Guvernul de la Oslo a introdus un nou sistem de taxare care rasplateste masinile cu emisii scazute, cum ar fi vehiculele electrice si hibride.

Dar depistarea vehiculelor cu motoare diesel, echipate cu softul ce permitea manipularea testelor de emisie, ar putea intarzia introducerea noii taxe auto in Norvegia, sustine Terje Breivik.

"Avem un sistem de taxare a masinilor care se sprijina pe acuratetea dintre tipul autorizatiei si emisiile actuale. Scandalul VW a aratat ca este posibil sa manipulezi acest tip de autorizatie", a declarat oficialul norvegian.

Scandalul Volkswagen: Cinci tari au retras de pe piata masinile echipate cu softul manipulator

Reparatii si costuri

Marti, compania germana a anuntat ca intentioneaza sa repare pana la 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel la care a fost montat softul ce permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analisti la peste 6,5 miliarde de dolari.

Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini

Vor fi cinci milioane de masini ale brandului VW, 2,1 milioane masini Audi, 1,2 milioane de masini Skoda si 1,8 milioane de vehicule comerciale usoare.

Un purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor din Germania a confirmat, marti, ca investigatorii germani discuta cu Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) in privinta manipularii testelor de emisie la Volkswagen.

De asemenea, Matthias Mueller, noul director general al Volkswagen, a anuntat ca in viitor marca VW va deveni "la fel de independenta" ca si Audi si Porsche, diviziile de lux care sunt cei mai mari contributori la rezultatele grupului, potrivit textului discursului din care Reuters a obtinut o copie.

"Pentru mine, noua structura a grupului este primul pas si, totodata, baza pentru modernizarea Volkswagen", a spus Mueller.

Noul director de la Volkswagen are un plan global pentru motoarele diesel

Scandal urias

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Problema neasteptata pentru Volkswagen dupa scandalul motoarelor diesel

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#taxa auto scandal Volkswagen, #Norvegia scandal Volkswagen , #scandal