Pierdere istorica pentru Volkswagen ca urmare a softului manipulator

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 12:05
3200 citiri
Pierdere istorica pentru Volkswagen ca urmare a softului manipulator
Foto: Ziare.com

Volkswagen a inregistrat anul trecut cea mai mare pierdere din istoria sa de 79 de ani si prima din ultimii 23 de ani, dupa ce s-a descoperit ca a pacalit testele de emisii.

Astfel, pentru 2015, compania germana a raportat o pierdere neta de 1,6 miliarde de euro, dupa ce in 2014 inregistrase un profit net de 10,8 miliarde de euro, relateaza Financial Times.

Producatorul auto preconizeaza o noua scadere, de 5%, pentru anul in curs.

In septembrie, Volkswagen, care este cel mai mare producator auto din Europa, a recunoscut ca a instalat la 11 milioane de autoturisme distribuite in toata lumea dispozitive care sa falsifice rezultatele testelor de emisii, dupa ce a fost acuzat de acest lucru de Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA).

Saptamana aceasta un tribunal din SUA a admis propunerea companiei de a cumpara inapoi sau aduce la forma legala 480.000 de masini. Pentru aceasta Volkswagen a alocat 16,2 miliarde de euro, dar pentru a plati si toate amenzile si daunele costul estimat se ridica la 25 de miliarde de euro.

Insa presiunea creste sa fie facute plati compensatorii similare si in Europa, unde proprietarilor de automobile Volkswagen nu li s-a oferit sansa de a vinde aceste masini.

Volkswagen nu este obligata sa reprimeasca autovehiculele cu motoare trucate - tribunal german

L.M.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Volkswagen scandal emisii pierderi , #scandal