Scandalul Volkswagen: Avertismentul venit din partea tarilor UE

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 10:30
3160 citiri
Scandalul Volkswagen: Avertismentul venit din partea tarilor UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe state membre UE, in frunte cu Franta, vor cere autoritatii europene care verifica nivelul de poluare al masinilor sa evalueze in amanunt consecintele pe care le are scandalul Volkswagen.

Informatia apare intr-un document obtinut de AFP, potrivit The Citizen.

Cata incredere mai au romanii in Volkswagen, dupa scandalul emisiilor

"Impactul asupra mediului inconjurator trebuie analizat cu mare atentie, iar consecintele trebuie subliniate", arata scrisoarea adresata celor 28 de ministri de resort din UE, inaintea discutiilor de pe 26 octombrie ce vor avea loc la Bruxelles.

"E posibil ca scandalul sa aiba un impact asupra eforturilor statelor membre de a indeplini tintele asumate in ceea ce priveste emisile poluante", mai arata documentul.

Scrisoarea a fost redactata de oficialii austrieci si danezi, cu sprijinul Frantei, Olandei, Sloveniei si Luxemburgului.

Epistola are un alt destinatar final, anume Comisia Europeana, care ar trebui sa implementeze noi reguli de testare pentru masini, care sa arate datele reale, nu cele obtinute in conditii de laborator.

Scandalul Volkswagen: Grupul auto ar putea avea mari probleme daca a realizat mai multe softuri

Cate persoane stiau de soft?

Volkswagen a realizat cateva versiuni ale softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, au declarat, luni, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ceea ce sugereaza o actiune premeditata, cunoscuta de multi sefi ai grupului german.

Pana acum, VW a sustinut ca un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Publicatia germana Der Spiegel sustine ca investigatiile au dezvaluit ca sunt implicati in scandal in jur de 30 de directori.

Scandalul Volkswagen: Fostul sef al grupului auto, inlaturat din toate functiile - cu cati bani pleaca

VW ar fi realizat timp de sapte ani aceste dispozitive ilegale pentru patru tipuri de motoare diesel, iar cel putin un director al companiei stia de aceste dispozitive, sustin sursele.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#avertisment scandal Volkswagen UE, #scandal Volkswagen UE , #scandal