Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul Volkswagen: Comisia Europeana solicita anchete in toate statele membre

Autor: Ana Ilie
Joi, 24 Septembrie 2015, ora 17:11
2086 citiri
Scandalul Volkswagen: Comisia Europeana solicita anchete in toate statele membre
Foto: Ziare.com

Comisia Europeana doreste ca toate statele membre sa investigheze cate masini folosesc dispozitive ilegale de inselare a testelor privind emisiile poluante. Recomandarea vine dupa ce a izbucnit un scandal cu privire la operatiunea Volkswagen de a insela testele de emisii poluante.

Volkswagen a aratat ca 11 milioane dintre masinile sale diesel vandute in intreaga lume ar putea fi implicate in aceasta operatiune, dezvaluita initial de o agentie americana de protectie a mediului, scrie Reuters.

"Invitam toate statele membre sa efectueze o ancheta la nivel national. (...) Trebuie sa avem o imagine completa a numarului de vehicule echipate cu asemenea dispozitive, care incalca legea europeana", a declarat purtatoarea de cuvant a Comisiei, Lucia Caudet.

Comisia a propus o legislatie noua care sa intareasca regimul de testare a vehiculelor, pentru a obtine rezultate mai apropiate de conditiile reale de sofat, si va fi responsabilitatea statelor membre sa le aplice.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Grupul auto german Volkswagen a recunoscut ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a aratat ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Ca urmare a scandalului, seful grupului auto, Martin Winterkorn, a demisionat.

Joi, ministrul german al Transporturilor a anuntat ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat rezultatele testelor legate de emisii si in Europa.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Comisia Europeana verificari masini, #Volkswagen scandal masini UE , #scandal